loading
close
SON DAKİKALAR

UEFA: Şike İle İlgili Yeterli Delil Var

UEFA: Şike İle İlgili Yeterli Delil Var
Tarih: 21.03.2012 - 16:00
Kategori: Spor

UEFA Genel Sekreteri Infantino, yaptığı açıklamada "Türkiye'de şike ile ilgili yeterli delil var." dedi...

UEFA Yönetim Kurulu toplantısı İstanbul'da devam ediyor. Toplantı sonrasında UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino basın toplantısı düzenledi.

Gianni Infantino, yaptığı açıklamada "Türkiye'de şike ile ilgili yeterli delil var." dedi.

Infantino, "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden men edildi. UEFA'ya göre Türkiye Ligi'nde geçen sezonun şampiyonu kim?" sorusuna, "Türk Ligi'nin birincisini belirleme işi, UEFA'nın işi değil Şike iddialarından sonra Türkiye Futbol Federasyonu, F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından vazgeçti. Biz de tüzüğümüze göre sıralamada bir sonraki sırada olan takımın katılmasını istedik. Geçen yıl Türkiye'nin şampiyonunun kim olduğunu biz söyleyemeyiz. Disiplin kararlarının TFF tarafından hızlı bir şekilde alınması lazım." diyerek yanıt verdi.

UEFA yetkilisi,"UEFA'nın sıfır tolerans söylemine rağmen iddianamede adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş'ın neden Avrupa kupalarında yer aldığıyla ilgili bir soru üzerine ise "Sıfır tolerans deyince her tür katı tedbiri içerir ya da içermez diye düşünmeyelim ama uygun tedbirleri almak demektir. Duruma göre değişir. Bu Türkiye'nin meselesidir. Olmuşsa buna TFF ve Türk makamları bakacaktır. UEFA müsabakaları çerçevesinde bir şey olmuşsa biz bakabiliriz veya Federasyon bir şey yapmazsa bir yapabiliriz." dedi.

Infantino, Fenerbahçe'nin CAS'ta TFF ve UEFA aleyhine açtığı dava için ise "Fenerbahçe'nin CAS'taki davası görülmekte olan bir dava. Bu konuda şu anda bir şey söyleyemem." ifadeleri kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları