loading
close
SON DAKİKALAR

UEFA Süper Kupa final maçında sahaya dalan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve 4 arkadaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

UEFA Süper Kupa final maçında sahaya dalan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve 4 arkadaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Tarih: 15.08.2019 - 18:02
Kategori: Gündem

Dün akşam İstanbul'da Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa finali sırasında sahaya giren "Deli Mi Ne?" adlı YouTube kanalının sahibi "Fester Abdü" lakaplı Ali Abdülselam Yılmaz ve 4 arkadaşı gözaltına alındı. 5 şüpheli, savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbe...

Polisin haklarında daha önce "futbol müsabakalarını seyirden men" kararı verdiği 5 şüphelinin yurt dışına çıkışları yasaklandı.

Şüpheliler, ikametlerine en yakın karakolda belirli aralıklarla imza verecek.

Basın savcılığı bürosu tarafından işlemleri yapılan şüphelilerden Ali Abdülselam Yılmaz "İzinsiz sahaya girmek" suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

Diğer 4 şüpheliye yöneltilen suç ise "İzinsiz sahaya girmek suçuna iştirak etmek".

'Maçın heyecanıyla sahaya atladım'
Ali Abdülselam Yılmaz, maçın 14'üncü dakikasında sahaya girmişti. 4 arkadaşı ise onun sahaya girme anlarını görüntülemişlerdi.

DHA, güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak saha dışına çıkarılan Ali Abdülselam Yılmaz'ın ilk ifadesini aktardı.

Yılmaz sorgusunda, sahaya girmeyi önceden planlamadığını, arkadaşlarının video ve fotoğrafını çektiklerinden habersiz olduğunu söyledi, "Maçın heyecanıyla sahaya atladım" dedi.

Olay öncesi 4,6 milyon takipçisi olan "Deli Mi Ne?" adlı kanalın abone sayısı ilerleyen saatlerde yaklaşık 200 bin azaldı.

Çok sayıda kişi ünlü YouTuber'a "Kanalına takipçi kazanmak için ülkeni rezil ettin" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul'da oynanan Süper Kupa finalinde sahaya giren YouTuber'a tepki büyüyor

Fester Abdü ile birlikte gözaltına alınanlar arasında gezi videoları paylaştığı kanalında 1.2 milyon abonesi olan YouTuber Emre Durmuş da yer alıyor.

Fester Abdü kimdir?
"Deli Mi Ne?" adlı YouTube kanalının sahibi olan "Fester Abdü" lakaplı Ali Abdülselam Yılmaz, bu platformda yaklaşık 2 yıldır "deneyim" videoları paylaşıyor.

Ünlü YouTuber kanalının açıklama bölümünde ise "Antalya'da yaşıyorum ve işim gücüm YouTube. Kanalımda sizleri eğlendirmeyi amaçlıyorum" diyor.

Ali Abdülselam Yılmaz, kanalında paylaştığı son videoda 2019 FIBA Dünya Kupası'na hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın reklamında oynadığını duyurmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları