loading
close
SON DAKİKALAR

UEFA-TFF Görüşmesi Sona Erdi

UEFA-TFF Görüşmesi Sona Erdi
Tarih: 06.03.2012 - 16:32
Kategori: Spor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in UEFA Başkanı Michel Platini ile görüşmesi sona erdi

İsviçre'nin Nyon kentindeki görüşmeden sonra basına açıklama yapan TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, tanışma toplantısında İstanbul'da 22 Martta düzenlenecek UEFA Kongresi'nin hazırlık çalışmalarının konuşulduğunu söyledi.

TFF yetkililerinin Platini ile görüşmesinin yaklaşık 1 saat sürdüğü bildirildi.

Ziyaret, TFF'nin 26 Şubattaki olağanüstü genel kurulunda başkan seçilen Demirören'in yaptığı ilk ziyaret olması sebebiyle önem taşıyordu.

TFF-UEFA buluşmasının ardından Türk basın mensuplarının sorularını TFF Başkanı Demirören'in yerine UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik yanıtladı.

Erzik, görüşmenin bir tanışma toplantısı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Olması gereken bir görüşme oldu. Özetle bunu söyleyeceğim. Biliyorsunuz İstanbul'da çok yakın bir zamanda 22 Mart'ta, UEFA'nın kongresi var. 53 ülkenin federasyon başkanları, genel sekreterleri İstanbul'a gelecek. Dolayısıyla bu kongreden önce herhangi bir eksiklik var mı bütün bunları gözden geçirdik hep birlikte. Gelecek günler için karşılıklı iyi temennilerle herkesin birbirine yardımcı olması gerektiği konuşuldu. Detaya inmedik. Ayrıntılar sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu toplantının gündeminde yoktu. Tabii ki herkes görevini yapıyor. Federasyonumuz, kendi görevlerinin bilincinde. UEFA da kendi üstüne düşen görevlerinin bilincinde.''

Toplantıda Şike Görüşülmedi

Türkiye gündeminde yer alan şike konusunun Demirören-Platini görüşmesinin gündemine gelip gelmediği sorulan Erzik, ''Hayır, onlar bugünkü toplantının gündeminde yoktu. Zaten gördüğünüz gibi yarım saat karşılıklı iyi temennilerle geçti'' dedi.

Toplantının tanışma toplantısı olduğunun altını çizen Erzik, ''Tanışma toplantısı. Gerçi gıyaben başkanımızı da tanıyorlar. Böyle karşılıklı el sıkıp oturmak, görüşmek, bu UEFA'nın geleneksel tanışma toplantısını yapmak iyi oldu. Bir an evvel olduğu için hepimiz memnunuz'' dedi.

Toplantının tek gündem maddesinin İstanbul'daki UEFA Kongresi olup olmadığı sorulan Şenes Erzik, ''Hayır, tek gündem maddesi o değildi. Tek gündem maddesi tanışma toplantısıydı. Birbirini bilmek, kimle konuştuğunu, kimle iş birliğini yapacağını bilmek. Herkes açısından bunun bilinmesi gerekiyordu. Ama gündem olarak iki taraf da kongreyi öncelikle konuştu'' ifadelerini kullandı.

UEFA Asbaşkanı Erzik, şike ilgili süreç hakkında yorum yapmaktan kaçınarak, ''Bütün bunlar benim konum değil. Başkan sağ olsun konuşma yetkisini bana verdi. Ama benimki buraya kadar'' diye konuştu.

Şenes Erzik toplantıda, UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino'nun yer aldığı bilgisini de verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları