loading
close
SON DAKİKALAR

UEFA yaptırıma hazırlanıyor

UEFA yaptırıma hazırlanıyor
Tarih: 11.02.2012 - 19:32
Kategori: Spor

TFF Genel Kurulu'nda 'Yargı beklensin' mesajı çıktı ama UEFA yaptırım hazırlıyor

Türk futbolunda 26 Ocak kararı olarak tarihe geçen Olağanüstü Genel Kurul, başımızı ağrıtabilir. Başta F.Bahçe bir çok kulüp 'Yargı beklensin' görüşünü savunurken futbolun patronu UEFA hiç de öyle düşünmüyor.
Kongreden bir gün önce katıldığı Mali Kontrol Paneli'nde Türkiye'deki şike ile ilgili konuşan ve 'Derhal cezalar verilmeli' diyerek son saniye uyarısı yapan UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino, TFF heyeti ile de zirve yapmıştı. İnfantino, 'Puan silme' formülüne 'evet' demiş ancak '3 ayda mutlaka çözün' uyarısında bulunmuştu.

Peki son genel kurulun ardından durum ne olacak? UEFA ile durum ne? İşte çarpıcı yanıtlar:

1 - Şenes Erzik toplantı ile ilgili rapor hazırlayacak. Raporun içeriği 'Kulüpler kararını verdi, 58. madde uygulanacak' şeklinde olacak.

2 - Daha önemlisi UEFA, Genel Kurul'un tutanaklarını isteyecek. İngilizce hazırlanacak tutanaklarda yaşanan tüm olaylar olacak. Özellikle 'Yargı beklensin' konuşmaları bizim açımızdan sıkıntı yaratacak.

3 - UEFA bu bilgileri takip amaçlı olarak alacak. Ancak onlar için önemli olan cezanın kesilme zamanı.. Son zirvede UEFA'nın tek beklentisinin bu tarihin Play-Off öncesi olduğu ortaya çıktı.. Yani UEFA diyor ki; '15 Nisan'a kadar cezayı kesin. Sezon sonunu beklemeyin.'

4 - Yani çözüm için önümüzde 79 gün var. TFF cezaları bu tarihe yetiştirebilecek mi? Şahıs ve kulüplerden savunmalar istendi. 15-20 günlük süreler verildi.

Etik Kurulu raporu bitirme aşamasında. Tahkim süreci de eklenirse sıkıştırılmış bir karar dönemi bekleniyor. Bu ciddi sorun.. Ek süre alınması, Etik Kurul ve PFDK çalışmalarının gecikmesi bekleniyor. Yani TFF, önceki plana geçip 'sezon sonu cezayı keselim' planına dönecek. Peki bu durumda TFF, UEFA'yı nasıl ikna edecek?

5 - Ortak yanıt aynıydı: 'İnfantino daha 3 gün önce mesajları verdi, 'derhal bitirin' dedi.'

Sion'dan 36 Puan Silindi

6 - İyi de UEFA ne yapabilir ki? Bu sorunun yanıtı da çarpıcıydı: 'UEFA önce kendine göre zamanı belirler. Süre dolunca önce bir uyarı mektubu yazar. Ardından durum değişmemişse ikinci mektupla bir tarir verir, o tarihe kadar kararı almazsanız arkasından cezalar gelir.' 

7 - Başta F.Bahçe kimse inanmıyor ancak UEFA'nın sopası elinde.. Türk futbolu büyük risk altında. 

8 - Kaosun anlamı şu. Türkiye'yi İsviçre tehlikesi bekliyor. Sion örneğinde olduğu gibi (36 puanı sildirdiler) eğer TFF cezaları vermezse ülkeye 'men' tehdidi gelecek. Sonra da federasyon apar topar cezaları vermek zorunda kalabilir. Ya da kulüplerin isteği ile Avrupa Kupaları'na hiçbir takımımız gitmeyecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları