loading
close
SON DAKİKALAR

Uğur Mumcu anmasında kitap izdihamı!

Uğur Mumcu anmasında kitap izdihamı!
Tarih: 11.02.2012 - 20:13
Kategori: Gündem

Uğur Mumcu'nun kitapları vatandaşlara dağıtıldı...

CHP İstanbul İl Örgütü, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu öldürülmesinin 19. yıldönümünde Harbiye’deki anıtı başında andı.

Anma törenine katılan yaklaşık 200 kişilik grup, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

Şişli Belediyesi’ne ait bir minibüsten ise yürüyüş boyunca "Uğurlar olsun" türküsü çalındı.

"EĞER UĞUR MUMCU’NUN KATİLLERİ BULUNSAYDI HRANT DİNK ÖLDÜRÜLMEZDİ"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yürüyüş sırasında CHP’li Adalar Belediyesi’nde yapılan aramayla ilgili konuştu. Salıcı, "Adalar’dan geliyorum. Oradaki arkadaşların selamı var" dedi.

İstanbul’daki toplam 12 CHP’li belediyeden 6’sının "uyduruk ihbar mailleriyle" basıldığını öne süren Salıcı, bir AKP’li belediye hakkında kendilerinin de İçişleri Bakanlığına mail attığını ve sonucu takip edeceklerini söyledi.

Uğur Mumcu’yla birlikte Gaffar Okkan ve İsmail Cem’i de andıklarını söyleyen Salıcı, "Eğer Uğur Mumcu’nun katilleri bulunsaydı, Hrant Dink öldürülmezdi" dedi. Kalabalık bu sırada "Kahrolsun AKP diktatörlüğü" sloganı attı.

UĞUR MUMCU ANITINA KARANFİL BIRAKTILAR

Anma sırasında CHP Şişli İlçe Örgütü "Uğur’suz Günler" yaşıyoruz yazılı siyah bir pankart açtı. Kalabalık yanlarında getirdikleri karanfilleri de Uğur Mumcu anıtına bıraktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, Uğur Mumcu’nun fikirlerini yaşatacaklarını söyleyerek yanında getirdiği Uğur Mumcu kitaplarını vatandaşlara dağıttı. Vatandaşlar kitaplardan alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Şişli Halaskargazi Caddesine çıkan Salıcı ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş Uğur Mumcu’nun kitaplarını yoldan geçen vatandaşlara dağıttı.

Saat 15:00’te başlayan ve yaklaşık 40 dakika süren anma caddede trafiğin sıkışmasına neden oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları