Uğur Mumcu katledilişinin 26. yılında anılacak

24 Ocak 1993'te aracına konulan bombanın infilak ettirilmesiyle hayatını kaybeden araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 26. yıl dönümünde yurdun birçok yerinde anılacak.
Uğur Mumcu'nun katledilişinin 26. yılında yurdun birçok yerinde anma etkinlikleri düzenlenecek.
Mumcu için, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag), Cumhuriyet gazetesi, Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri tarafından etkinlikler gerçekleştirilecek. 24 Ocak'ta ilk olarak Yenimahalle Belediyesi ve Batıkent Birlikteliği’nin düzenlediği etkinlik saat 10.00’da, Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüş ile başlayacak.
Mumcu için, önce saat 12.00'de katledildiği evinin önünde anma töreni yapılacak, anmanın ardından saat 14.30’da ise Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki mezarı ziyaret edilecek.
Saat 16.00'da ise um:ag tarafından “Uğur Mumcu’yu Anmak” fotoğraf sergisi yapılacak.
Mumcu için birçok yerde anma etkinlikleri düzenlenecek. Bazı etkinlikler şöyle:
İSTANBUL
Maltepe: Uğur Mumcu, 24 Ocak'ta Maltepe'de Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenecek bir programla anılacak. Etkinlik “Özgürlük Gelecektir, Gelecek Bizimdir” sloganıyla düzenlenecek. Etkinlikte Uğur Mumcu belgeseli gösterilecek. Saat 20.00’de düzenlenecek anma programında, Grup Gündoğarken sahne alacak..
Kadıköy: Uğur Mumcu ve tüm basın şehitleri için “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliği 24 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayacak etkinlikte, tiyatro sanatçıları Tilbe Saran ve Levent Üzümcü Uğur Mumcu’nun makalelerini seslendirecek.
Gazeteci akademisyen Gökmen Karadağ moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşide ise gazeteci-yazar Altan Öymen, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Fatih Polat, gazeteci-yazar Orhan Erinç, Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral Türkiye’de gazeteci olmayı ve medya sektörünün içinde bulunduğu durumu tartışacak. Etkinlik Dilek Türkan, Güvenç Dağüstün ve Burçin Büke’nin müzik dinletisi ile son bulacak.
Kartal: Uğur Mumcu için, saat 19.00’da Yunus Emre Caddesi’nde bir ara Uğur Mumcu için bir belgesel sunumu yapılacak. Anma programı kapsmaında Uğur Mumcu temalı kum sanatı gösterimi ve Taner Özsoy’un sahne alacağı “Uğur Mumcu’yu Türkülerle Anma” programı gerçekleştirilecek.
ESKİŞEHİR
Uğur Mumcu, Odunpazarı Belediyesi tarafından adına açılan Uğur Mumcu Parkı’nda anılacak. Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı “06 YR 245” plakalı aracının sergilendiği anıtın önünde düzenlenecek olan anma töreni, 13.30’da başlayacak. Saat 20.00’de ise Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ataol Behramoğlu ile Haluk Çetin'in katılacağı "Şiir ve Müzik Dinletisi” gerçekleştirilecek.
İZMİR
İzmir'de Uğur Mumcu için Karabağlar Belediyesi bir anma etkinliği düzenleyecek. Mumcu için Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda saat 11.00'de gerçekleştirilecek etkinliğin ardından saat 19.00'da Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Konferans Salonu’nda bir söyleşi yapılacak.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












