loading
close
SON DAKİKALAR

Uğur Mumcu katledilişinin 27. yılında evinin önünde anıldı

Uğur Mumcu katledilişinin 27. yılında evinin önünde anıldı
Tarih: 24.01.2020 - 13:35
Kategori: Gündem

Gazeteci Uğur Mumcu, bombalı saldırıyla katledilişinin 27. yılında evinin önünde anıldı.

Gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te aracına konulan bombanın patlatılması sonucu evinin önünde yaşamını yitirmişti. Mumcu her yıl olduğu gibi bu yıl da katledildiği yerde anıldı. 

Yüzlerce yurttaş, Mumcu'nun katledildiği sokakta Mumcu için bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'yu anma törenine katıldı. CHP lideri, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte ilk olarak Mumcu'nun evini ziyaret etti. Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür Mumcu ve Özge Mumcu Aybars'la bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra Mumcu ailesi ile birlikte Uğur Mumcu'nun anıtı önüne giderek Uğur Mumcu anıtına karanfiller bıraktı, mum yaktı.

CHP lideri, tören sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Uğur Mumcu insan olmanın ötesinde unutulmaz bir kişiliktir. Bir bilim insanı, gazeteci, aydın, emekçi, Kuvayı Milliyecidir. Hainler onu yok etmeye çalıştılar ama o düşünceleriyle yaşıyor. Onu anmaya devam edeceğiz. Onun bütün düşündesi yolsuzluklardan narınmış, demokratik bir Türkiye idi. Aynı mücadeleyi sürdüyüroz. Kimse Uğur Mumcu'nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez. Amacımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları