loading
close
SON DAKİKALAR

Uğur Mumcu katledilişinin 28. yılında anıldı

Uğur Mumcu katledilişinin 28. yılında anıldı
Tarih: 24.01.2021 - 13:24
Kategori: Gündem

28 yıl önce bombalı saldırıda katledilen gazeteci Uğur Mumcu, evinin bulunduğu ve adının verildiği sokakta bulunan anıtı önünde anıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun katledilmesinin 28. yıl dönümünde evinin önünde yapılan törene katıldı.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak Mumcu ailesini evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge Mumcu ile sınırlı sayıda katılımcı ile birlikte evinin bulunduğu sokaktaki anıtının önünde düzenlenen anma törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu anma sonrasında basına açıklama yaptı.

CHP lideri şunları söyledi:
"28 yıl önce onu sonsuzluğa uğurladık. O sizden, halktan birisiydi. Kuvayı milliyeciydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Direnmeyi, karanlığa ışık tutmayı ondan öğrendik. Öldüğünde arkasından çok şey söylendi. Karanlıkların aydınlanacağını, faillerinin yakalanacağını ısrarla söylediler. 28 yıl geçti, asıl failler karanlıkta. Ona bir borcumuz var. O 'vurulduk ey halkım unutma' diyordu. Onu unutmayacağız. O bizim yüreğimizde, unutmak mümkün değil. Ülkesini seven kimse Uğur Mumcu'yu unutmayacaktır. Bizler var oldukça Uğur Mumcu da var olacaktır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları