loading
close
SON DAKİKALAR

Uludağ'da 1 metre kar

Uludağ'da 1 metre kar
Tarih: 12.02.2012 - 02:42
Kategori: Seyahat

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da kar kalınlığı neredeyse 1 metreye ulaştı

Uludağ’ın Oteller Bölgesi’nde bulunan meteoroloji istasyonunda bu sabah yapılan ölçümlere göre kar kalınlığı bir gecede 10 santimetre artarak 95 santimetreye ulaştı. 

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu Uludağ’da önümüzdeki iki gün için kar yağışı beklenmiyor.Bu arada kayak sezonunun açıldığı Uludağ’da oteller Yılbaşı hazırlıklarını sürdürürken, günübirlik tatilciler de hafta sonu Uludağ’a akın etti.

Kocaeli'nin Samanlı Dağları’nın zirvesinde bulunan Kartepe'de ise kar kalınlığı 1 metre 30 santime ulaşınca Green Park Kartepe Resort Otel’de bulunan 3 kayak pisti açıldı. 

Kocaeli bölgesinde yüksek kesimlerde Cuma günü akşam saatlerinde hafif bir şekilde başlayan kar yağışı haftasonu etkisini iyice gösterdi. 1850 metrelik zirvesiyle bölgenin en yüksek kesimi olan Kartepe'de kar kalınlığı 1 metre 20 santime ulaştı. Green Park Resort Otel'de bulunan 12 kayak pistinden 3'ü kış sporları severlerin hizmetine açıldı. Bölgede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmasına rağmen otel yetkilileri yolda yoğun kar yaşığı ve buzlanmalar nedeniyle Kartepe yolunu kullanacak sürücülerin zincirsiz çıkmamaları yönünde uyardı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları