loading
close
SON DAKİKALAR

Uludağ'da orman yangını

Uludağ'da orman yangını
Tarih: 11.02.2012 - 23:55
Kategori: Gündem

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Cumalıkızık köyünün üst kısmında yer alan Uludağ'ın eteklerinde çıkan örtü yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun'dan alınan bilgiye göre, dün saat 11.00 sularında kestane ormanlarının bulunduğu Uludağ'ın eteklerinde küçük bir örtü yangını çıktı. Ekiplerin müdahale ettiği yangın 14.00 sularında kontrol altına alındı. 

Ancak lodosun da etkisiyle dün akşam 16.30 sularında aynı bölgede tekrar alevler baş gösterdi. Yangın, lodosun da etkisiyle büyüdü. Alevler, akşam karanlığı, arazinin sarp olması ve lodos nedeniyle henüz kontrol altına alınamadı. Coşkun, yangının 30 hektar alanda etkili olduğunu bildirdi. 

Ahmet Köksal Coşkun, yangının, örtü yangını ve ''gazel'' olarak tabir edilen sonbaharda dökülen kuru yaprakların tutuşması şeklinde kendisini gösterdiğini anlattı. Coşkun, şöyle devam etti: 

''Çok şiddetli rüzgar var. Bölgede yollar da yok. Yer yer sarp araziler var. O açıdan müdahaleden zorlanıyoruz. Bölgeye dozerleri sevk ettik. Dozerlerle yol yapıyoruz. Yalnız rüzgarın şiddetli olması işimizi çok zorlaştırıyor. Rüzgar kuru yaprakları, kurumuş kestane ağaçlarını tutuşturduğu zaman alevleri bir başka yere de götürüyor, müdahale ediyoruz. Güneş de doğdu, umarım kısa süre içinde kontrol altına alırız. Alevler, kurumuş ağaç ve kütüklere de sirayet ediyor. Kütüğün içine giriyor, oradan rüzgarın da etkisiyle alev sıçratıyor.'' 

Ahmet Köksal Coşkun, Cumalıkızık köyünün üstünde çıkan yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediğini belirterek, ''Arada yol var. Arazözlerle yolu kesip önlem aldık'' dedi. 

Öte yandan; söndürme çalışmalarına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ilçelerin yanı sıra Yalova ile Bilecik Orman İşletme müdürlükleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, arazöz, itfaiye araçları dozer ve diğer ekipmanla katılıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları