loading
close
SON DAKİKALAR

Uludağ'da yarıyıl yoğunluğu

Uludağ'da yarıyıl yoğunluğu
Tarih: 11.02.2012 - 19:29
Kategori: Seyahat

Yılbaşı tatilini tam dolulukla kapatıp, yarıyıl tatilini de yüzde 100'e varan oranlarda dolulukla karşılayan Uludağ'da, Mart ayına rezervasyon yapıldığı bildirildi.

Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, 5 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ''oteller bölgesi''nde, kar kalitesinin de etkisiyle yılbaşından bu yana, son derece hareketli günler geçirdiklerini söyledi.

''Oteller bölgesi''nde 2,5 metreye yaklaşan kar kalınlığı ve kalitesinin de müşteri ilgisi artırdığını vurgulayan Beceren, ''Bu sene hem kar hem de müşteri ilgisi mükemmel. Rusya'dan 3 bin 500 kişiyi ağırladık. Şimdi öğrenci grupları ve aileleriyle Ortadoğu ülkelerinden tatilcileri ağırlıyoruz. Gerçekten çok iyi bir kar durumu var ve yağış yoğun şekilde sürüyor'' diye konuştu.

Mart ayına rezervasyon

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş da yarıyıl tatili nedeniyle Uludağ'daki müşteri yoğunluğunun tepe noktada olduğunu söyledi. Akkuş, özellikle geçen hafta sonu, günübirlikçilerin de etkisiyle ''oteller bölgesi''nde inanılmaz bir kalabalık olduğunu, hemen her kesimden insanın, karın keyfini çıkarmak için Uludağ'a geldiğini belirtti.

İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa ve çevre illerden yurttaşların kayak ve kış turizminden faydalanmak için Uludağ'a geldiğini ifade eden Akkuş, ''Yoğunluk, hareketlilik bütün hızıyla sürüyor. Şu anda Mart ayına rezervasyon yapıyoruz. Üç ayrı 150'şer kişilik gruba Mart ayı için rezervasyon yaptık'' dedi.

Uludağ'a Ruslar'dan ciddi talep geldiğini, ancak şu anda Arap tatilcilerin yoğunlukta olduğuna dikkati çeken Akkuş, ''Yazın zaten yoğun şekilde gelen Arap turistleri, şimdi kışa getirmeye çalışıyoruz'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları