loading
close
SON DAKİKALAR

''Uludere hata dedik, otomata mı bağlayalım''

''Uludere hata dedik, otomata mı bağlayalım''
Tarih: 29.05.2012 - 15:30
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, 34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere olayı hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

Ak Parti Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan’ın milletvekillerine ve partililerine hitap ettiği grup toplantısında" Hula'da öldürülen 110 sivil için, 50 yavrunun vebali bile sadece Suriye’ye yeter diyen Başbakan, Sabrın da bir sınırı vardır. İnşallah BM Güvenlik Konseyi'nin de sabrının sınırı vardı. Bu katliamlar açıkça dünyayla dalga geçmek, rest çekmektir. Biz aziz milletimizle aracılarla değil, gönül diliyle konuşuruz. Ben burada medyaya, siyasetçilere değil, milletime hitaben konuşuyorum. Bütün kalbimle gönlümden konuşuyorum, biliyorum ki milletim bizi anlıyor. Kendince bize efendilik taslayanlara zerre kıymet vermeyiz" şeklinde konuştu.  

 

"Devleti şamar oğlanına çevirenlere çanak tutmayız"



Milletinin rotasından yürüdüklerini, amaçlarının milletinin refahını ve huzurunu sağlamak olduğunu, başarılarını oyla değil, halkın refahı ve mutluluğuyla ölçtüklerini söyleyen Başbakan, “Dersim üzerindeki karanlığı siz kaldırdınız, 27 Mayıs’ın üzerindeki karanlığı siz kaldırdınız. 12 Eylül’ü yargıya siz taşıdınız. 28 Şubat’la sizler, bizler hesaplaştık. 27 Nisan bildirisi karşısında milletin emanetine, biz sahip çıktık. Hak ve özgürlükleri genişleten AK Parti’dir. Biz devletin diliyle değil, milletin diliyle konuşuruz. Devleti şamar oğlanına çevirenlere çanak tutmayız” dedi. 

 


Terörle mücadele konusunda vahim hataları yapıldığına dikkat çeken Başbakan, Karlıova’da bir kişinin canlı bomba sanılarak vurulduğunu, kekik toplayan yaşlı bir insanın vurulduğunu hatırlatan Başbakan, demokrasi ve hukuktan taviz vermeden terörle mücadele ettiklerini belirtti.

 

"BDP ceset avcısıdır"


Kayseri’de şehit olan polisi, Aktütün’de şehir olan 25 askeri, Anafartalar çarşısında otobüs beklerken ölen 9 kişiyi, hatırlatan Başbakan, hangimizin aklında diye sorarak, CHP Genel Başkanının Göksun’dan Pınarbaşı’na o araç nasıl gitti dediğine ithafen, “ Bu tavır ibretlik bir tavırdır. Eğer o araç imha edilse içinden siviller çıksa ‘Yargısız infaz yapıldı’ diyecekti. Şimdi ‘O aracı neden durdurmadınız’ diyor. Bu tavırla terörle mücadele edilmez. CHP’nin bu tavrı, BDP’yle teröre güç veren tavırdır" dedi. 


BDP için “ceset avcıları bunlar. Malatya morgundan çıkan cesetleri ailelerinden kaçırmakla meşhurlar. Uludere’yle istismar edenler 30 yılda kaybettiğimiz 40 bin canı hiç umursamazlar. Dikkat ederseniz kaçakçıların hiçbiri bombalara basmıyor. Harita kimlerin elinde olabilir. Bu haritayla bombaların üzerine basmıyor, rahatça gidip geliyorlar. Bakın burası çok hassas diyen Başbakan, hataları örtmediklerini, yargısız infazda yapmadıklarını, bu nedenden dolayı soruşturmanın bitmesini beklediklerini söyledi.

 

"Wall street Journa, sana ne?"



PKK'nin ve BDP’nin istismarını anlarız. CHP’nin, medyanın, uluslararası medyanın istismar etmesi kabul edemeyiz şeklinde konuşan Başbakan, "İşte Wall Street Journal. Sana ne, sana ne oluyor. Sen nereden gocundun? Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek niye? Orada seçim var, mevcut yönetimin Türkiye’yle ilişkileri iyiymiş… Uludere’de yapılması gerekenleri devlet hükümet de misliyle yapmıştır. Gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Televizyonda konuşacağınıza ilaç gönderin de derman bulalım" diyerek ifade etti.



Uludere’de hükümetin yapılması gerekeni yaptığını savunan Başbakan, gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Uludere’yle ilgili adli, idari sürecin devam ettiğine vurgu yaparak “BDP’li ve PKK’lı kalleşlerin, benim askerimi arkadan vurarak şehit ettiği bir ülke değildir. Türkiye bir hukuk devletidir, hata yapan bedelini öder, ödüyor. Yargısız infaza müsaade etmeyiz. Uludere’nin 6 ay gündemde kalmasından kim getirim elde ediyor? Herkes yargı sürecine saygı duymak zorundadır. Uludere üzerinden sistemli bir operasyon yürütülüyor. Gençlerin kanıyla besleyen BDP’ye, akıl tutulması yaşayan CHP’ye, oyuncak olan medyaya inat, samimiyet ve cesaretimizle çözüm için mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları