loading
close
SON DAKİKALAR

Ümraniye'deki göçükte 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Ümraniye'deki göçükte 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Tarih: 02.11.2018 - 08:33
Kategori: Gündem

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da olduğu caddede göçük meydana geldi. Arama çalışmaları neticesinde göçük altında kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi'nde büyük bir gürültüyle çöküntü oldu.  Dudullu-Bostancı Metro Hattı şantiyesinin yanındaki yolda yaşanan göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur açıldı.

Çöküntünün meydana geldiği yerin yanında bulunan siteye ait güvenlik kulübesi ile şantiyeye ait konteyner de göçükte kaldı.

Kulübenin içinde 2 kişinin bulunduğunun söylenmesi üzerine Drone ile havadan görüntülenen göçük alanında itfaiye, polis ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma yürüttü. Çevredeki binalar da tedbir amaçlı tahliye edildi.

Arama çalışmaları neticesinde göçükte toprak altında kalan iki güvenlik görevlisinin cansız bedenine ulaşıldı.

Öte yandan, çevreye doğalgaz kokusu yayılması üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. Olay yerine çağrılan doğalgaz ekipleri caddedeki gaz akışını kesti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise çökmenin, Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın Parseller İstasyonu ile Depo Sahası arasındaki tünel imalatlarının, istasyon tarafındaki son genişletme etabında meydana geldiği bildirildi.

İstasyon kazı destek sisteminde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı duyurulan açıklamada, "Çöken kısım istasyon dışında; yol altında, site önünde yer almakta olup siteye ait güvenlik kulübesi oluşan boşluğa düşmüştür" bilgisi paylaşıldı.

Çalışmalar sırasında çevredeki bina ve yol ölçümlerinin düzenli olarak kontrol edildiği belirtilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde olay öncesinde herhangi bir deformasyon gözlenmemiştir. Çevredeki 3 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Meydana gelen çökmenin zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları