loading
close
SON DAKİKALAR

Ünal'dan Gazeteciler Günü Açıklaması

Ünal'dan Gazeteciler Günü Açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 23:42
Kategori: Özel Haberler

CHP Uşak İl Başkanı Mahmut Ünal, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajda gazetecilerin kazanılmış haklarının her geçen gün tırpanlandığını söyledi.

CHP Uşak İl Başkanı Mahmut Ünal, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajda gazetecilerin kazanılmış haklarının her geçen gün tırpanlandığını iddia etti.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ve gazetecilerin kamu görevi yaptığını belirten Mahmut Ünal, gazeteciler üzerindeki baskıların arttığını ifade etti. CHP Uşak İl Başkanı Mahmut Ünal, mesajında şunları söyledi ”Ne yazık ki, iktidarların memleketi her alanda ileri götürmekle övündükleri yıllar gazetecilerin kazanılmış haklarının tırpanlandığı ve gerçeklerin halktan gizlendiği yıllar olmuştur. 

Uzunca bir süredir 10 Ocak’ta bayram yapmayı unutan gazeteciler 2012 yılında da işsizliğin, güvencesizliğin, sendikasızlığın üzüntüsünü yaşamaktadırlar. Örgütlenip sendikalı olmaya çalışan gazeteciler ilk fırsatta işten atılıyor. Gazeteciler üzerindeki baskı, genel yayın yönetmenlerini değiştirtiyor, patronları istifa ettiriyor. 

Gazeteciler bir çok nedenlerden dolayı yargılanıyor, hapsediliyor, ağır para cezalarına çarptırılıyor. Basın emekçileri tüm bu olumsuzluklar karşısında yaşam mücadelesi veriyor. Çalışırken örgütlenemeyen, kitleler halinde işten çıkarılıp çalışamayan, haber kaynaklarıyla görüşmeleri dinlenen, sokaklarda yıpratılıp öldürülen, ve en önemlisi kamuoyuna doğruları söyleme görevini gerektiği gibi yerine getirmelerine izin verilmeyen gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ ve bayramını kutluyorum”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları