loading
close
SON DAKİKALAR

Üniversitede aynı iş için iki kez ödeme yapılmış

Üniversitede aynı iş için iki kez ödeme yapılmış
Tarih: 21.10.2019 - 09:31
Kategori: Eğitim

EÜ’de 15 yıldır doğalgaz kullanılmasına rağmen kömür kazanlarının onarım masraflarının maliyetlere eklendiği, kadın sorunları araştırma merkezi binasındaki tadilat için aynı işin iki kez ihale edildiği ve iki kez ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Ege Üniversitesi (EÜ) 2018 yılı Sayıştay ve Düzenlilik ve Denetim Raporu’nda, kamuyu zarara uğratan ve mevzuata uygun olmayan usulsüz uygulamalar ortaya çıktı. Sayıştay Raporu’nda, yüklenici firmaya ödemenin yapılmasına rağmen ek binalarda tadilat ve onarımların başlamadığı ortaya çıktı. Yine üniversitenin merkezi ameliyathanesinin yapım işlerinin kontrol ekibine üniversitede çok sayıda mimar, mühendis olmasına rağmen teknikerlerin görevlendirildiği ortaya çıktı.

BirGün'den Ergün Dmeir'in haberine göre; Sayıştay Raporu’nda şu bulgular yer aldı:

-2012 yılında bitirilmesi gereken bir bina onarımı işine ait geçici ve kesin kabul işlemlerinin halen yapılmamış olması

EÜ Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Binası Tadilat ve Onarımı İşi 1’inci ihalesinde yüklenici firmaya bedeli ‘iş artışı’ da yapılarak ödendiği, ancak aynı iş için ikinci kez ihaleye yapılarak tekrardan ödeme yapıldığı oraya çıktı.

Raporda onarım işinin 2012 Aralık ayında bitmesi gerektiği, ancak denetimin yapıldığı 2019 yılı itibariyle söz konusu onarım işinin geçici ve kesin kabul işlemlerinin halen yapılmadığı görülerek ayrıntılı incelemeye alındığı belirtildi.

-Yüksek tutarlı ve özellik arzeden yapım işlerinde mevzuata aykırı şekilde kontrol teşkilatı üyesi görevlendirmeleri

Merkezi ameliyathane binası yapım işinin özelliği itibariyle uzmanlık ve ileri teknoloji gerektirdiği ve uzmanlık gerektiren iş için üniversitede yeterli sayıda kontrol mühendisi bulunduğu halde, mühendis ve mimarlar yerine kontrol teşkilatı üyesi olarak "tekniker" ve "teknisyen" kadrosundaki teknik personelin görevlendirildiği ortaya çıktı.

-Yapılması fiilen mümkün olmayan imalat kalemlerinin yaklaşık maliyete dahil edilmesi suretiyle işin yaklaşık maliyetinin yüksek gösterilmesi

15 yıldır doğalgaz kullanan EÜ’de, Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Kazan Daireleri Tadilat ve Onarımı İşine ilişkin Yaklaşık Maliyet Hesap Cetveli’nde 2 adet kömürlü, 2 adet doğalgazlı kazan olmak üzere 4 adet kazanın yaklaşık maliyet hesabına dahil edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları