loading
close
SON DAKİKALAR

Üniversitelerde faşist provokasyonlar

Üniversitelerde faşist provokasyonlar
Tarih: 13.02.2012 - 00:13
Kategori: Sendika

Çukurca saldırısının ardından ülkenin dört bir yanına yayılan şoven saldırılar üniversitelerde de gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi'nde iki gündür yaşanan saldırılar bugün de sürerken, ODTÜ'deki provokasyon boşa düşürüldü. Saldırıların bir başka adresi ise Kıbrıs'tı.

İstanbul Üniversitesi'nde iki gündür yaşanan faşist provokasyonlar bugün de sürdü. Üniversite dışından gelerek yerleşkeye giren ülkücü grup, devrimci demokrat öğrencilere saldırdı. Ancak üniversiteliler faşistleri püskürterek yerleşkeden çıkarttı. 

Yaşananların ardından okuldan toplu çıkış yapmak isteyen öğrenciler, yerleşke çıkışında polis tarafından durduruldu. Öğrencilere bu sırada ülkücü grup tekrar saldırdı. Saldırıya karşılık veren üniversitelilere bu sefer de polis müdahalesi geldi. 

Polis saldırısının ardından başlayan çatışma Laleli ara sokaklarında devam etti. Polisin Laleli'de yoğun bir biçimde gaz bombası kullanması nedeniyle çok sayıda kişi fenalaştı. Esnafın gaz bombası kullanımına tepki göstermesi üzerine polis ile esnaf arasında da gerginlik yaşandı. 

Çatışmalar sonrasında 10 üniversiteli ile bir gazeteci gözaltına alındı. 



ODTÜ'de faşizme yer yok 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Çukurca'daki saldırıyı gerekçe göstererek "terörü lanetleme eylemi" düzenlemek ve şovenizmi hortlatmak isteyenlere karşı, üniversiteliler barışın sesini yükseltti. 

Facebook üzerinden örgütlenmeye çalışılan eyleme karşı ODTÜ öğrencileri, öğretim görevlileri ve çalışanları sabah saatlerinde bir araya geldi. Yapılmak istenen eylemin savaş çığırtkanlığına ve şovenizme neden olacağını söyleyen ODTÜ'lüler, "Denenmeyen tek yok kaldı: Barış" ve "Halkların kardeşliğinin sesini yükselt" yazılı pankartlar asarak faşistlerin toplanacağı alana gitti. 

Cuma namazının sona ermesiyle birlikte bayraklar ve şoven içerikli sloganlarla yürüyüş yapmak isteyen grup ODTÜ'lüler tarafından engellendi. Grup daha sonra rektörlük önünde tekrar buluşarak "Her Türk asker doğar" sloganları attı. Ancak ODTÜ'lüler burada da "Herkes insan doğar", "Yaşasın halkların kardeşliği", "ODTÜ faşizme mezar olacak" sloganlarıyla herhangi bir provokasyona izin vermedi. 

Faşist saldırılar Kıbrıs'a da sıçradı 
Türkiye geneline yayılan şoven linç kampanyası Kıbrıs'a da sıçradı. Kıbrıs'ın bazı mahallelerinden, liselerden ve üniversitelerden toplanan çok sayıda faşist, Yakındoğu Üniversitesi'ne (YDÜ) gelerek Kürt öğrencilere satır, bıçak ve sopalarla saldırdı. 

Kürt öğrencilere okul çıkışlarında pusu atarak saldıran faşistler çok sayıda öğrenciyi yaraladı. Okulda hazır tutulan polis ise saldırılara herhangi bir müdahalede bulunmadı. Saldırılar sonrasında okuldan çıkmak istemeyen bazı Kürt öğrenciler ise polis tarafından gözaltına alındı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları