loading
close
SON DAKİKALAR

Üniversiteliye garip ceza

Üniversiteliye garip ceza
Tarih: 04.07.2012 - 11:33
Kategori: Sağlık, Yaşam

Dernek üyesi üniversite öğrencisi 'yasadışı örgüte üye olmaktan' mahkûm edildi...

Yargıtay’ın, Sosyalist Gençlik Derneği’nin MLKP/KGÖ ile “organik bir ilişkisi tespit edilememiştir” kararı bulunmasına karşın, Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan Balıkesir Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Uğur Ok, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Salih Çelebi ile Uğur Ok ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada Çelebi’nin avukatı Gürsel Meriç, müvekkilinin Kırşehir’de öğretmenlik yaptığı sırada, dava tebligatının Balıkesir’deki bir adrese gönderildiğini anımsattı. Meriç, Çelebi’nin tahliyesini istedi. Sanık Çelebi ise dava dosyasında aleyhinde hiçbir delil olmadığını anlatarak, “Hiçbir olaya katılmadım. Söz konusu belgedeki isim başka yerlerde, farklı farklı adlarla geçiyor. O ben değilim. Bu yaşananları anlamakta güçlük çekiyorum. Üye olduğum dernegin faaliyetleri, yasadışı bir örgüt faaliyetiymiş gibi gösterildi. Fikirsel benzerlik suçundan örgüt üyesi olduğum çıkarılıyor. Bunu kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.


‘Çelebi’yi tanımıyorum’

Sanık Ok ise 2007’de beraat ettiğini fakat örgüt üyesi olmak suçlamasıyla tekrar tutuklandığını anımsattı. Diğer sanığı tanımadığını tekrarlayan Ok, tutuklanmasını gerektirecek herhangi bir delil olmadığını vurguladı. Mahkeme, iki sanığa “silahlı terör örgütüne üye olmak”tan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları