loading
close
SON DAKİKALAR

Ünlü oyuncu Yakup Yavru hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Yakup Yavru hayatını kaybetti
Tarih: 25.09.2018 - 11:30
Kategori: Yurt

Ünlü oyuncu Yakup Yavru, geçirdiği kalp krizi sonucu 65 yaşında hayata veda etti.

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Yakup Yavru, ödül almak üzere geldiği 25. Uluslararası Adana Film Festivali öncesi otel odasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Yakup Yavru, 4,5 ay önce memleketi Amasya’da kendisine mezar yaptırmıştı. Yavru, mezarını yaptırdığı günlerde, "Yerimi çok beğendim. Hemen ölesin geliyor. Kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum" demişti.

22 yıllık tiyatro oyuncusu Yakup Yavru, 25. Uluslararası Adana Film Festivalinde, 25. Yıl Emek Ödülü almak için geldiği Adana’da kaldığı otelde ölü bulundu. Yakup Yavru’nun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Yakup Yavru’nun cenazesinin nereye defnedileceği henüz açıklanmadı.

Yakup Yavru kimdir?

Yakup Yavru, 1 Mart 1952'de Amasya'da dünyaya geldi. Öğretmen Okulu'nu bitiren Yakup Yavru, vazifesi gereği birçok şehirde görev yapmıştır. Öğrencilik yıllarında tiyatro ile ilgilenmiş olan Yavru, sinema ve televizyon dünyasına başarılı projeleri ile adım atmıştır. Öğretmenlik yaptığı dönemde de tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Yakup Yavru, “Bana Sevgiyi Anlat” isimli dizi ile oyunculuk kariyerine başladı. “Böyle Mi Olacaktı?”, “İkinci Bahar”, “Marziye”, “Unutabilsem”, “En Son Babalar Duyar”, “Kınalı Kar”, “Mihriban”, “Geniş Aile”, “Papatyam” gibi televizyon yapımlarında yer alan Yavru birçok reklam filminde de yer aldı.

Yakup Yavru ayrıca “Babam ve Oğlum”, “Kutsal Damacana”, “Recep İvedik”, “Destere”, “Ceberrut”, “Baş Belası”, “Benzersiz”, “Aşka Geldik”, “Kiraz Mevsimi” gibi filmlerde de rol aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları