loading
close
SON DAKİKALAR

Ürdün diken üstünde

Ürdün diken üstünde
Tarih: 03.07.2012 - 17:57
Kategori: Dünya

Ürdünlü siyasi uzmanlar, Ürdün'ün güneyinde başlayan protesto gösterilerinin, ekonomik sıkıntıların artması nedeniyle ülkenin kuzeyine de sıçramasından endişe duyuyor...

Ürdün Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden araştırmacı Muhammed Ebu Ruman, , ''Hiç kimse önümüzdeki dönemde neler olacağını kestiremez ama ülkenin önünde yalnızca iki senaryo görünüyor; ya sokaklarda protesto patlaması yaşanacak ya da reform isteyenlere yönelik bürokratik işlemler yeniden düzenlenecek'' şeklinde konuştu.

Ürdün'de hükümetin petrol ürünlerine zam kararı almasının, Ceraş, Aclun ve Mefrag gibi kentlerde protesto gösterilerini artmasına yol açtığı belirtiliyor.

Ürdünlü ekonomistler, yönetimin uluslararası kurumlardan acil kredi talebinde bulunduğunu ve işlemlerin hızlandırılması için IMF'nin ikna edilmeye çalışıldığını belirterek, bu sürecin yavaş işlemesinin fiyatlara yansıdığını bunun da muhalif hareketlerin artışına neden olacağı görüşünü savunuyor.

Ürdün İstatistik Kurumu'ndan alınan resmi verilere göre ise halkın yüzde 14'ü fakirlik sınırının altında yaşıyor. Genel işsizlik ortalaması, yüzde 12 olan ülkede, bu oran nüfusun yüzde 70'ini oluşturan 30 yaşın altındaki gençlerde ikiye katlanıyor.

Ürdün hükümetinin, 2012 yılı içerisinde 9.6 milyar doları bulan bütçe açığını kapatmak için bazı önlemleri uygulamaya koymuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları