loading
close
SON DAKİKALAR

Usta kalem Öner Yağcı, Benazir’i yazdı

Usta kalem Öner Yağcı, Benazir’i yazdı
Tarih: 12.10.2019 - 13:00
Kategori: Gündem

Cumhuriyet yazarı Öner Yağcı bugünkü köşesinde yazar Yaşar Seyman'ın Benazir adlı kitabından bahsetti.

Cumhuriyet yazarı Öner Yağcı bugünkü köşesinde yazar Yaşar Seyman'ın Benazir adlı kitabı ile ilgili olarak "Atatürk’ü örnek alan Muhammed Ali Cinnah’tan başlayarak Pakistan tarihinin onlarca olayını şiirler, türküler eşliğinde, coşkulu ve hüzünlü bir anlatımdan okuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yaşar Seyman'ın bir İslam ülkesinde aydınlık arayışına çıkan Benazir Bhutto’yu insanlığın belleğine nakışladığını, ülkede yaşananlarla da hesaplaştığını belirten Öner Yağcı'nın yazısının Benazir kitabı ile ilgili kısmı şöyle:

"Hüznün Coşkusu Altındağ, Kadın ve Sendika, Fırat’a Mektuplar, Sina Akşin Kitabı, Göçmen Kalem, Yangın Yeriydi Yurdum gibi kitapların yazarı Yaşar SeymanBenazir’de (Bilgi Yayınevi), ilk gençliğinden beri çok sevdiği, örnek aldığı bir kadını yazmanın sorumluluğu bilincinden yola çıkıyor.

Kitapta, Atatürk’ü örnek alan Muhammed Ali Cinnah’tan başlayarak Pakistan tarihinin onlarca olayını şiirler, türküler eşliğinde, coşkulu ve hüzünlü bir anlatımdan okuyoruz. Seyman, bir İslam ülkesinde aydınlık arayışına çıkan Benazir Bhutto’yu insanlığın belleğine nakışlarken ülkemizde yaşananlarla da hesaplaşıyor"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları