loading
close
SON DAKİKALAR

Usta sanatçı Nedret Güvenç hayatını kaybetti

Usta sanatçı Nedret Güvenç hayatını kaybetti
Tarih: 31.07.2021 - 11:32
Kategori: Yaşam

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç 90 yaşında hayatını kaybetti.
 
Güvenç'in vefat haberini oyuncu Nedim Saban duyurdu.
Saban'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
"Yangın acılarımız katlandı! Tiyatromuzun çınarı Nedret Güvenç’i kaybettik. İki yıl önce ziyaretine gitmiştik değerli Sermet Erkin ile. Uzun uzun konuşmuştuk .
Sıkça telefon etmeye çalışırdım ama eşini kaybettikten sonra daha zor ulaşabiliyordum kendisine.
Bir gün evinin kapısında bir ambulans gördüm, çok telaşlandım ve apartmanın basamaklarını sessizce çıkmaya başladım . O apartman benim de dedemin oturduğu yerdi ve merdivenleri çıktıkça kendi geçmişime de özlem duyuyordum . Öte yandan görünmez olmak zorundaydım, eğer sedye Nedret Hanım’ın dairesine çıkmadıysa hiç bir şey belli etmeden ayrılmalıydım oradan. Bacaklarım titriyordu, geçmişim beni üçüncü katta kilitlemişti .Neyse ki Nedret Hanım’ın katına varmadan, apartman görevlisiyle karşılaştım, olağan bir diyaliz seansı olduğunu öğrenip, sessizce geri indim merdivenleri.
Telefonda konuştuk sonrasında. Ne kadar telaşlandığımı , onu ne kadar sevdiğimi anlattım. İlk kez yorum yapmadı! Bu sessizlik aslında bir vedaydı. Çocukluğumda dedemle kutladığım bayramlar, gençliğimde Nedret Hanım’ı sahnede izlerken kutladığım bayramlar, orta yaşımda Nedret Hanım’ı oyunlarımın seyirci koltuğunda gördüğümde kutladığım bayramlar geldi aklıma. Buruk bir bayram duygusu yaşatmıştım kendime. Nedret Güvenç’in varlığı tiyatromuz için bir bayramdı. Yokluğu ise bir yangın yeri."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları