loading
close
SON DAKİKALAR

'Usta', Urfa'da protesto edildi

'Usta', Urfa'da protesto edildi
Tarih: 04.06.2012 - 11:55
Kategori: Siyaset

Pankartlı protestolara polis anında müdahale etti...

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Biz Ru be Ru (yüz yüze), gönülden konuştuk. Aramıza simsarların, dedikoducuların, farklı hesapları olan provokatörlerin girmesine asla izin vermeyelim" dedi. Erdoğan'ın konuşması sırasında açılan "Çiftçiye sahip çık hububat destekleri ödenmiyor, büyük usta” pankartına ise polis müdahale etti.

Erdoğan, Şanlıurfa GAP Arena’da yapılan il kongresinde şunları söyledi:

Dokunamazsın dediler dokunduk

“Çetelerle, cuntayla mücadele ede, ede geldik. Dokunamazsın dedikleri her şeye dokunduk ve kirli ilişkileri tek tek yargıya teslim ettik. Mafya çete cunta demeden mücadele ettik. Biz bu meydanları, stadyumları terörden ve şiddetten nemalananlara, kan tüccarlarına bırakmayacağız. Onlar sizin yoksul, fakir kalmanızı istiyor. Onlar istismardan kandan gözyaşından besleniyor. Ama biz sadece hizmet, helalleşme ve kucaklaşma diyoruz. Hiçbir provokasyon bize engel olamayacak.

Oyun içinde oyun

Fakirlik ve yoksulluğun insanı nasıl bunalttığını biliyoruz. Fakirliğin istismara nasıl açık olduğunu biliyoruz. Bu bölge yıllar boyunca yoksulluğa, kendi kaderine terk ettiler. Ne yol, ne su, ne hastane yapıldı. Yatırım yapılmadı. Bu bölgede yaşayan kardeşlerimin doğuştan gelen haklarını ellerinden aldılar, kültürel haklarını yasakladılar, konuşulan dile yasak koydular, cezalandırdılar. İnkar, ret, asimilasyon politikaları ile bu bölgedeki insanları istismar ettiler. Birileri bu yoksulluğu kullanarak şiddeti yöntem olarak kullanmaya başladı. Biz bu karmaşık soruna, bu oyun içindeki oyun sorununa cesur şekilde dur dedik.

Terörle mücadele veren şehirler

Şanlıurfa da bizden öncekilerin yaptığı gibi bizde meseleyi görmezden gelebilirdik, hiç risk almadan durumu idare eder gidebilirdik. Biz statüko’nun değil belli çevrenin, etnik kökenlerin değil Türkiye’nin partisiyiz. Biz milletin partisiyiz. Milletin istikamet çizdiği partiyiz. Terörle mücadele veren şehirlerden büyük oy alıyoruz. Biz bir tarafın partisi değiliz. Biz sorunları milletin arzu ettiği şekilde çözmeye çalışıyoruz.

Birileri bu yangını körüklüyor

Terör meselesini, kürt meselesini çöz, akan kanı durdur diye iller bize yetki veriyor. Terörle mücadele çok dürüst bir duruş sergiledik. Millet arkamızda olduğu sürece bu kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Biz 75 milyonu kardeşçe kucaklaştırmanın mücadelesini vereceğiz. Biz bu meseleyi çözmeye çalıştıkça birileri de ısrarla bu mesele çözülmesin diye uğraşıyor. Analar ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin dedikçe anaları ağlatıyorlar, ocaklara ateş düşürüyorlar. Birileri bu yangını körüklüyor. Dağdaki oğlu için gözyaşı döken annenin gözyaşı dursun derken birileri dağdakiler inmesin diyerek ölmeyi, öldürülmeyi teşvik ediyor.

Ru be Ru(Yüz yüze)

Onlar istismardan, kandan, şiddetten besleniyor. Biz helalleşme, kucaklaşma, kardeşlik diyoruz. Hiçbir provokasyon, kirli hesap bizi durduramayacak. Tehdit, karanlık senaryolar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Siz çöz dediniz biz çözüyoruz. Biz bu güne kadar aracılarla konuşmadık. Biz Ru be Ru (yüz yüze), gönülden konuştuk. Aramıza simsarların, dedikoducuların, farklı hesapları olan provokatörlerin girmesine asla izin vermeyelim.

Kan sevdalıları

Çözümü engellemek, dağdaki teröristleri eyleme göndermek için çaba sarf edenlere boyun eğmeyelim. Bu günden itibaren daha koordineli uyumlu programlı çalışacağız. Simsarlara, kan sevdalılarına, yoksulluğu, çaresizliği isteyenlere değil, gerçekleri anlatarak onları ikna edeceğiz. Biz simsarların diliyle konuşmayız. Biz yaptıklarımızla yatırımlarımızla konuşuruz.”

Pankart müdahalesi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu’nda konuşmasını yaparken, kürsünün tam karşısındaki tribünde “Çiftçiye sahip çık hububat destekleri ödenmiyor, büyük usta” yazılı pankart açıldı. Polis bu pankarta müdahale ederek hemen kaldırdı. Bunun ardından tişörtlerine harf yapıştıran bir grup da ayağa kalkarak, “Olmadı usta, taşerona son” cümlesini oluşturdu. Bu gruba da polisin anında müdahale etmesi dikkat çekti. Başbakan Erdoğan ise kürsüden yaptığı konuşmada ilk açılan pankarta cevap vererek, hububat paralarının ödendiğini, bazı yolsuzluklar nedeniyle savcılık kararıyla ödenemeyen paralar olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bunları iyi bilelim. İşin değerlendirmesini öyle yapalım” diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir oldu

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa’nın büyükşehir belediyesi olduğunu açıkladı. Erdoğan şöyle konuştu:
“Bir yıl önce Şanlıurfa’ya geldiğimde buraya Büyükşehir olma sözü verdim şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Artık Şanlıurfa’ya Büyükşehir olarak merkezden hizmet götüreceğiz. Yeni açıkladığımız teşvik uygulamamızda altıncı sırada bulunuyor. Buraya yapılacak yatırımları her şekilde destekleyeceğiz. Buruya yatırım yapacak kişilere vergi indirimleri yapacağız, faizlerinin bir kısmını devlet olarak biz destekleyeceğiz. Şanlıurfa’yı güneydoğunun incisi haline getirmeyi amaçlıyoruz.” 

Muhalif Gazete

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları