loading
close
Dolar: TL
Euro: TL
Sterlin: TL
SON DAKİKALAR

Utku Çakırözer: Hukuk devletinde burun sürtme diye bir şey olamaz

Utku Çakırözer: Hukuk devletinde burun sürtme diye bir şey olamaz
Tarih: 30.06.2017 - 15:39
Kategori: Medya

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına katıldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına katıldı.




Çakırözer'in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"(Adalet Yürüyüşü'nde) Kılıçdaroğlu, 'Kılıçdaroğlu'nun arkasında görünmeyeyim' diyen AKP'liler için de yürüyor.  Şimdiye kadar ÖDP, TKP katıldı. HDP de katılacak. Hepimizin ortak talebi adalet. Hoşgörüyle  devam edeceğine inanıyorum. Hükümetin de her türlü önlemi alması lazım. Yanımızda çevik kuvvet yürüyor ve jandarma yürüyor. Teşekkür ediyoruz onlara. 

-Genel başkan yardımcılarımızın ekipleri var. Nerelerde kalınacağına bakıyorlar. Yerel yönetimlerimiz lojistiğini sağlamaya çalışıyor yürüyüşün.

-(Bakan Bülent Tüfenkçi'nin 'yolları teröristler yürüsün diye yapmadık' açıklaması) Yolları bakan kendi cebinden yapmıyor. Vergilerimizle yapılıyor yollar. Hangi hükümet olsa yapacak. Adalet isteyen yürüyüşle terörün ne lakası var. 

-Bakırköy Cezaevi'ne uğradım gelmeden. Mediha Olgun'la görüştüm. Adalet Yürüyüşü'ne selamları var. Mediha Olgun'un FETÖ ile ne alakası var. "Niye içerdeyim, bilmiyorum" diyor. 

-MİT müsteşarı ve genelkurmay başkanı Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gitmedi. Kimsenin gitmem, deme hakkı yok. CHP bu kişilerin gelmesi için her şeyi yaptı, başkan hayır dedi. 

Parlamentoda bütün istedikleri kanunları KHK ile çıkarıyorlar.

-Kemal Bey vekillerin tutuklanmalarının doğru olmadığını Meclis Başkanı ile görüşmesinde söyledi. İnisiyatif alın, dedi. Meclis Başkanı inisiyatif almış değil bir de üstüne CHP'li vekil tutuklandı. 

-Yürüyüş bitince bütün sorunlar çözülmeyecek ama dünya görecek. Bazı başkentlerde meydanlarda adalet pankartıyla destek gösteriyorlar. Demokratik bir ülke olmak istiyorsak insanların yollara düşmüş adalet istiyor olmasının yönetenleri rahatsız etmesi lazım. 

Yürüyüş, durumun gittikçe derinleştiğini dosta düşmana gösterecek. Günü geldiğinde millet bu sorunları yaratanlara sandıkta gereken dersi verecektir. 

-Tutuklu gazeteciler aile ve avukatlarıyla haftada bir görüşebiliyor bir de milletvekilleri ile görüşebiliyorlar. Bunun dışında kimseye izin verilmiyor ve bu kişiler daha tutuklu değiller. Bir hükümlüden daha ağır koşullarda tutukluluk yaşıyorlar. 

-Turhan Günay avluya çıkıp adalet için yürüyorum, diyor. Cezaevi kameraları görsün diye bir de adalet yazısı yazmış.

-Aylarca iddianame beklediler şimdi de hakim önüne çıkmayı bekliyorlar. Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan, Şahin Alpay'ların olduğu grup da eylülde mahkemeye çıkacaklar. 

Ergenekon, Balyoz'da gördük. Tutuklulukta 5 yıl geçmişti. Esas olan tutuksuz yargılama ama herkes tutuklanıyor. Hukuk devletinde burun sürtme diye bir şey olamaz.

-Şehitler derneğine gittim. Orada iktidara söyleyin 15 Temmuz şehidi diye ayırmasınlar, dediler. 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının da ayrımcılığa tabi tutulmalarından rahatsızlık duyduklarını düşünüyorum.

(HDP'nin yürüyüşe katılması) ÖDP, TKP genel başkanları, STKler, sendikalar, odalar, barolardan avukatlar sanatçılar yürüyor. Gazeteciler cemiyeti, sendika geldi. HDP'nin gelmesinin bunlardan farklı yanı yok. Buna özel önem atfeden iktidar. 

-Menbiç'e gireriz, dedik. Hayatta bir araya gelmeyecek üçlü ABD, Suriye, Rusya bizim giremeyeceğimiz bir yapı oluşturdular. Böyle bir dönem cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadı. Kıbrıs müzakereleri var bir de. ABD, AB, dünya seninle konuşmuyor, diyerek Türkiye'ye taviz verdirileceğini düşünüyorum. Ya garantörlüğümüzü çekeceğiz ya da toprak tavizleri vereceğiz. Türkiye'nin yalnızlaşmasının bedelini Kıbrıs'ta göreceğiz. 

-(Katar'a destek) Biz Meclis'te uyardık. Katar'la anlaşma 101. sıradaydı, görüşmede 1. sıraya aldık. Katar'ın yanındayız, dedik. Katar'ın önüne liste verdiler. Katar savunma bakanı Türkiye'de. Bize alın askerlerinizi, derse hiç şaşmam.

-Nuriye ve Semih'e gittik. Açlık grevini bırakın dedik. Yine söylüyoruz. Sağlık durumları çok kötü. Nuriye tekerlekli sandalyede. Boyun kasları zayıflamış, boynuna giysilerden bir şeyler koymuş. Nuriye 14 kilo, Semih 23 kilo vermiş. Kamuoyunun çağrısını ilettik. Adalet yürüyüşünün bir sebebi de siziniz, dedik. Sadece onlara değil hükümete de çağrıda bulunuyoruz. Eylemlerinin bitmesi için çözüm bulun."


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları