loading
close
SON DAKİKALAR

'Üzerinden 8 sene geçti, Gezi ve Osman Kavala davaları birleşiyor, bin kere de dava açılsa Gezi'den bir suç çıkmaz'

'Üzerinden 8 sene geçti, Gezi ve Osman Kavala davaları birleşiyor, bin kere de dava açılsa Gezi'den bir suç çıkmaz'
Tarih: 02.05.2021 - 14:50
Kategori: Gündem

2 kez beraat kararı verilen Gezi Parkı Davası ve Osman Kavala davasının ile birleştirilerek yeniden açılmasına ilişkin sosyal medyada kampanya başlatıldı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı davasında 9 kişinin yargılandığı davaya ilişkin 18 Şubat 2020'de beraat kararı vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi ise Osman Kavala, Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden hakkında verilen beraat kararlarını 22 Ocak’ta beraat kararlarını bozmuştu.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Şubat'ta Osman Kavala'nın casusluk ve darbe teşebbüsü suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Gezi davasıyla birleştirilmesine karar vermişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de 28 Nisan'da Gezi eylemleri sırasında hükümeti yıkmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla Beşiktaş Çarşı Grubu’na üye 35 kişi hakkında açılan ve beraatle sonuçlanan davada verilen kararı 6 yıl sonra bozdu. Davanın İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki aralarında Osman Kavala'nın da bulunduğu Gezi Parkı ana davasıyla hukuki ve fiili irtibatı bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesi yoluna gidilmesine hükmedildi.

Twitter'da "Gezi'yi Savunuyoruz" hesabından davaların birleştirilerek açılacak olmasına ilişkin açıklamalar yapıldı.

Açıklamada, "Gezi; adalet, özgürlük, ve demokrasi talebiyle birleşmiş halk hareketiydi. Bugün artık itirazlarımız daha çok, talebimiz: Acil Demokrasi! Gezi biziz, hâlâ buradayız. Birleştirin davaları, bize yakışır çünkü. 2 kez beraat kararı verilen Gezi Parkı Davası, Osman Kavala davası ile birleştirilerek yeniden açılıyor. Bin kere de dava açılsa Gezi'den bir suç çıkmaz, birleşik bir halk hareketidir, halk itirazıdır. Dilerlerse bütün davaları birleştirsinler, bize yakışır çünkü. Gezi’nin fıtratında var birleşmek. Bugün de itirazlarımız ortak, doğayı, yaşam hakkını, özgürlüğü, adaleti savunuyor ve Acil Demokrasi talep ediyoruz. Birleştirin davaları biz de birleşiriz çünkü. Üzerinden 8 sene geçti, Gezi ve Osman Kavala davaları birleşiyor. Krala yaslanan onlarcası düştü, biz düşmeyiz. Mevzu bahis haklarımızsa yine kol kola gireriz. Gezi yargılanamaz, Gezi biziz" denildi.

Sosyal medyada da "#GeziBirleştirir" etiketiyle paylaşımlar yapılıyor.

"Gezi'yi Savunuyoruz" hesabından yapılan açıklama şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları