loading
close
SON DAKİKALAR

Uzlaşma sağlandı ilk iş Anayasa

Uzlaşma sağlandı ilk iş Anayasa
Tarih: 12.02.2012 - 22:35
Kategori: Gündem

Başbakan Erdoğan: 9 ayda biter...

AK Parti, yeni Anayasa için MHP’den sonra CHP’nin kapısını çaldı. İktidar ilemuhalefet arasında ‘uzlaşma komisyonu’ kurulması konusunda uzlaşma sağlandı. Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Merkezi’nde bir saat süren görüşmede AK Parti heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Meclis’in ilk gündemmaddesinin “Anayasa değişikliği” olması gerektiğini anlattı. Çelik, sürecin Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in inisiyatifinde olduğunu vurguladı ve “Yetki uzlaşma komisyonunda olmalı” dedi. 

CHP’DEN OYBİRLİĞİ TALEBİ 
CHP, komisyonda tüm partilere eşit oy hakkı ve kararlarda oy birliği talebinde bulundu. AK Parti, ‘oybirliği’ talebine mesafeli yaklaştı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, sürece tutuklu 8 vekilin de dahil edilmesini istedi. AK Parti, “Bu, Meclis’in işidir. Biz de tüm milletvekillerinin Meclis’te olmasını arzu ediyoruz” karşılığını verdi. AK Parti de çalışmaların bir yıl içinde sonuçlandırılmasını istedi. CHP’nin ‘uzlaşma komisyonu’na Süheyl Batum ve AİHM’de yıllarca yargıçlık yapan Rıza Türmen’i üye olarak bildireceği öğrenildi. 

16 YILLIK DOSTLAR BULUŞTU
Görüşmeye CHP’li Süheyl Batum geç kalınca kendisiyle 16 yıl aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan AK Partili Burhan Kuzu, “O hep geç kalır. Daha buraya gelmeden bizimkilere söyledim. ‘Gidelim Süheyl hâlâ gelmemiştir’ dedim” diye espri yaptı. Batum, geç kalma gerekçesini, “Valla benim suçum değil, uçak 45 dakika rötar yaptı” diye açıkladı. 

‘TUTUKLULUK SÜRESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ’
CHP’liler, tutuklu milletvekilleri için yasal düzenleme yapılıp yapılmadığını sordu. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Sadece tutuklu milletvekillerine özel bir çalışmamız bulunmuyor. Ancak hem tutukluluk süreleri, hem de yargının hızlandırılması noktasında bir çalışma
yapıyoruz. Umuyorum ki ekime yetişir” yanıtını verdi.

"MUTFAK ÇALIŞMASI"
Yeni anayasa çalışmalarını 2012 yılının ilk yarısı içinde bitirmek istediklerini de vurgulayan Erdoğan kurulacak “Meclis Uzlaşma Komisyonu”nun,Meclis dışındaki partilerin görüşlerini alabileceğini söyledi. Başbakan halkın ne dediği konusunda “mutfak çalışması” yaptıklarını da anlattı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları