loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; AKP İl Başkanı'nın, temelsiz, mesnetsiz beyanatını hayretle karşılıyoruz, belediyemizin İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaları asılsızdır

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; AKP İl Başkanı'nın, temelsiz, mesnetsiz beyanatını hayretle karşılıyoruz, belediyemizin İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaları asılsızdır
Tarih: 14.10.2020 - 15:12
Kategori: Yerel

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; AKP İl Başkanı'nın, temelsiz ve mesnetsiz beyanatını hayretle karşılamanın yanı sıra, gazetelere verilmiş bu talihsiz beyanata cevaben, Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaları asılsızdır...

Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; AKP İl Başkanı'nın, temelsiz ve mesnetsiz beyanatını hayretle karşılıyoruz, belediyemizin İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’mizin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaların tamamen asılsızdır.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada; " AKP İl Başkanı'nın, temelsiz ve mesnetsiz beyanatını hayretle karşılıyoruz. Sizin aracılığınızla Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’mizin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaların tamamen asılsız olduğunu kamuoyuna duyurmak isteriz. Ayrıca DSİ’nin Uzunköprü Belediyesi’ne hediyesi gibi anlatılmaya çalışılan İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin her kuruşu Uzunköprü Belediyesi yani aslında Uzunköprülüler tarafından ödenecektir. Siyaset ve hizmeti çıkar düzleminde harmayanlara karşı bizim tek düşündüğümüz bu ekonomik darboğazda ezilen, ülkemizdeki tüm insanlar gibi ağır koşullarda mücadele eden Uzunköprü’nün ve Uzunköprülülerin çıkarlarıdır.

En önemli genel ahlak kurallarından biri olan yalan söylememek, siyasi ahlak kurallarının da en önemlisidir. Aslında yalan söyleyip, insanları kandırmanın tanımıdır “kirli siyaset.” “Kandırmak” ve “Kandırılmak” kavramları üzerine sadece siyaset değil hiçbir şey inşa edilemez" dedi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan yaptığı açıklamada;

"BASINA VE KAMUOYUNA

AKP İl Başkanı'nın, temelsiz ve mesnetsiz beyanatını hayretle karşılamanın yanı sıra, gazetelere verilmiş bu talihsiz beyanata cevaben, Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’mizin çalışmadığı yönündeki iddia ve açıklamaların tamamen asılsız olduğunu kamuoyuna duyurmak isteriz.

9 Mayıs 2013 tarihinde DSİ ile belediyemiz arasında imzalanan protokolün ardından yapımına başlanılan İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’miz, 11 Kasım 2019 tarihinde belediyemize resmi olarak devredilmiştir. Tesisimizin işletilmesi, bu tarihten itibaren tamamen belediyemiz tarafından büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir.

Tesis devralındıktan sonra, ilgili bakanlıktan alınması gereken “İzin/Lisans Belgesi” ve yine alınması zorunlu olan “Tesis Kimlik Belgesi” belediyemizce alınmıştır. Tesiste bulunan laboratuvarda belediyemiz personelince periyodik olarak yapılan analizlere ilave olarak akredite olmuş bir laboratuvarda yine periyodik olarak KOİ, BOİ, Askıda Katı Madde, PH, Toplam Azot, Toplam Fosfor gibi deşarj standartlarında rolü olan parametrelere ait analizler yapılmaktadır.
Arıtılmış evsel atık suların tam arıtma ilkelerine göre sağlamaları gereken deşarj standartları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nce belirlenmiş olup, arıtılmış su alıcı ortama verilmeden yapılan bu deneylerde deşarj standartlarının çok altında çıkan analiz değerlerimiz de aslında tesisimizin ne kadar düzgün çalıştığının kanıtıdır.

 

Tesisin arıtma verimi, tesisimize ait laboratuvarda ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluşta yapılan bu analizlerle kanıtlandığı gibi, 01.10.2020 tarihinde Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetleme ekibince yapılan denetimde de herhangi bir olumsuzluk olmadığı da ayrıca raporlanmıştır.

Tüm bunlardan hareketle devraldığımız günden bu yana İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisimizi tüm yönetmelik ve yasal çerçevede sorunsuz olarak çalıştırıp, işlettiğimizi ilgili bakanlık raporları da doğrularken; bunun aksini iddia eden Sayın İl Başkanının niyetinin ne olduğunu anlamak mümkün değildir.

Bununla birlikte Uzunköprü Belediyesi olarak, İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletmesini bir şirkete devretmeyerek, kendi imkânlarımızla ve Uzunköprülülere istihdam sağlayarak işletiyor olmamızın taraflarınca yadırgandığını görüyoruz. Yanı başımızda bulunan emsal belediyelerde 2019 yılı için sadece işletme ihalesi bedelinin bile 1,4 milyon TL olduğunu kendisine hatırlatır ve Uzunköprü Belediyesi’nin bu tutarı herhangi bir şirkete ödemek yerine Uzunköpürülerin parasının Uzunköprü’de kalmasını sağladığını ve ilk gün söz verdiğimiz gibi Uzunköprülülerin her kuruşuna sahip çıktığımızı gurur duyarak söylüyoruz.

Ayrıca DSİ’nin Uzunköprü Belediyesi’ne hediyesi gibi anlatılmaya çalışılan İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin her kuruşu Uzunköprü Belediyesi yani aslında Uzunköprülüler tarafından ödenecektir.

Siyaset ve hizmeti çıkar düzleminde harmayanlara karşı bizim tek düşündüğümüz bu ekonomik darboğazda ezilen, ülkemizdeki tüm insanlar gibi ağır koşullarda mücadele eden Uzunköprü’nün ve Uzunköprülülerin çıkarlarıdır.

En önemli genel ahlak kurallarından biri olan yalan söylememek, siyasi ahlak kurallarının da en önemlisidir. Aslında yalan söyleyip, insanları kandırmanın tanımıdır “kirli siyaset.” “Kandırmak” ve “Kandırılmak” kavramları üzerine sadece siyaset değil hiçbir şey inşa edilemez.

Ve asıl kara mizah da devletin bakanlığı tarafından hiçbir sorun olmaksızın çalıştığı raporlanan bir tesis ile ilgili; iktidar partisinin Sayın İl Başkanının aksini iddia ederek, bir nevi devletin bir kurumunu itibarsızlaştırmaya çalışmasıdır. 

Son olarak bir kez daha belirtmek istiyoruz ki; Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’miz, belediye personelimiz tarafından tamamen öz kaynaklarımız ile çalıştırılmaktadır. Yapılan analizler ve ilgili raporlara dileyen herkes internet sitemiz üzerinden ulaşabilmektedir.

Aksi ifadeler kullanılarak yapılan bazı açıklamaların bizce iki nedeni olabilir. Ya iktidar temsilcileri tesisimizin gerçekten çalıştığını bilmemektedirler, -kaldı ki ilçemizde kaç mahalle dahi olduğunu bilemediklerini düşünürsek bu kuvvetli bir ihtimaldir- ya da tesisin çalıştığını bildikleri halde Uzunköprü halkı ve kamuoyunu çamur at izi kalsın anlayışı ile yanıltmaya çalışmaktadırlar.

Son olarak, kendilerini bölgemizde örnek teşkil eden Uzunköprü Belediyesi İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’mizi yerinde görmek üzere Uzunköprü’müzde misafir etmekten memnuniyet duyacağımızı belirtir; enerjilerini yıkılmaya yüz tutmuş tarihi köprümüze, zehir akan Ergene’ye, İşsizlikten kırılan gençlerimize, iş yeri kapanan kan ağlayan esnafa, boş tencereyi pay etmeye çalışan anneye, yani asıl çözüm bekleyen konular için harcamalarını öneririz.

Basına ve  komuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları