loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü Belediyesi, sivri sinekle mücadele için çalışmalara başladı

Uzunköprü Belediyesi, sivri sinekle mücadele için çalışmalara başladı
Tarih: 16.05.2019 - 13:26
Kategori: Gündem

Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sivrisinekle mücadelede kapsamında sistemli bir çalışma programı uygulayarak, tekanalizasyon sistemi, foseptikler ve lağımlar, larvasit uygulama ile her türlü durgun su alanlarında larva ve ergin sivrisinek mücadelesine başladı. ...

Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sivrisinekle mücadelede kapsamında sistemli bir çalışma programı uygulayarak, termal sisleme yöntemi ile kanalizasyon sistemi, foseptikler ve lağımlar, larvasit uygulama ile sivrisineklerin üreme alanlarını oluşturan Ördekli göl, Yeniköy ve Çöpköy mahalleleri içi ve çevresinde bulunan dere, su yalağı ve durgun su alanları, ilçe merkezinde ova kısımlardaki çeltik alanlarına yakın kısımlar ile mahalle aralarındaki bataklık, menfez, kanalizasyon, dere, su yalağı ve suların kontrolsüz dağıldığı alanlar gibi her türlü durgun su alanlarında larva ve ergin sivrisinekle mücadele için çalışmalara başladı. 

Sivrisinekler daha çok yumurta, larva ve pupa dönemlerini sucul ortamlarda geçiriyor. Bir dişi sivrisinek sucul ortamda ortalama 200-400 yumurta bırakıyor. Bu yüzden sucul ortamlarda larva ile mücadele sivrisinek oluşumunu önlemede büyük önem taşıyor.

Uzunköprü Belediyesi hava sıcaklığının 15˚C’nin üstüne çıktığı Şubat ayından bu güne kadar 21 günde bir  tekrarlanarak 48 bölgede 315 noktada 117.000 m2 alanda larva kontrolü yaparak, Sağlık Bakanlığı'nın uygun görüp, onaylamış olduğu larvasitlerle çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde larva mücadelesini her 21 günde bir tekrarlayarak kasım ayına kadar sürdürecek.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları