loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü Belediyesi'nden bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması için çağrı

Uzunköprü Belediyesi'nden bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması için çağrı
Tarih: 17.06.2019 - 11:03
Kategori: Yerel

Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan yetki devri kapsamında, atık yağların toplanması için lisanslı firma ile protokol imzalayan Uzunköprü Belediyesi, bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması için çalışmalara devam ediyor....

Çevreye ve sağlığa büyük zarar veren bitkisel atık yağlar, lavaboya döküldüğünde 1 litresi 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor. Denize, göle, akarsuya ulaşan bitkisel atık yağlar balıklar ve diğer canlılara zarar verirken atık yağlar kanal borularına yapışarak kanalizasyon sistemlerinin tıkanmasına yol açıyor.

Bu sebeple, 12-14 Haziran 2019 tarihleri arasında 45 gıda işletmesine bitkisel atık yağ denetimi gerçekleştirilerek atık yağların kanalizasyon sistemine dökülmesi önlenmiştir.

Ayda ortalama 1500 litre bitkisel atık yağın toplandığı İlçemizde, evindeki bitkisel atık yağların geri dönüştürülmesi için destek vermek isteyen çevre temizliğine duyarlı vatandaşlarımız 513 11 08 / 513 11 43 no’lu telefonlar  aracılığıyla Belediyemize ulaşarak atık yağların Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından alınmasını talep edebilir ya da belediyeye teslim edebilirler.

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları