loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü ve Dimitrovgrad Belediyesi'nin ortak projesi Vadi Park açıldı

Uzunköprü ve Dimitrovgrad Belediyesi'nin ortak projesi Vadi Park açıldı
Tarih: 19.01.2021 - 20:13
Kategori: Yerel

Edirne, Uzunköprü Belediyesinin Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında, Dimitrovgrad Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen, Vadi Park projesinin açılışı bugün gerçekleşti.

Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan'ın göreve geldiği tarihte başlayan proje hız kesmeden planlanan tarihten önce bitirildi ve Uzunköprülülerin hizmetine açıldı. Vadi Park projesi açılışı pandemi dolayısıyla proje ortakları online bağlantı ile katılırken; Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve Uzunköprülü vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Pandemi dolayısıyla proje ortaklarının online bağlantı ile katıldığı açılış programında konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan: “Hayata geçirmiş olduğumuz projemiz ile ilçemiz imar planlarında rekreasyon alanı olarak belirlenmiş 47 dönüm alana sahip arazinin içinden geçen derenin ıslah edilmesini, bu sayede dere kirliliğinin önüne geçilmesini ve yakınındaki yerleşim bölgelerimizi su taşkınlarından korumayı amaçlamakla birlikte, tarihi ve kültürel dokusu ile yüzyıllardır bölgenin gözbebeği konumunda olan Uzunköprü’müzün turistik açıdan da yerli ve yabancı misafirlerimiz için yeniden bir cazibe merkezi haline getirilmesini hedefliyor; bu güzel coğrafyayı yuvası bilen tüm Uzunköprülü vatandaşlarımıza aileleri ve dostlarıyla buluşup sosyalleşebilecekleri, modern çağın gerekliliklerine uygun çok amaçlı bir park sunarak kıymetli ilçemizi daha da yaşanabilir bir hale getirme gayesi güdüyoruz. Projemiz içerisinde yer alan 800 metrelik yürüyüş ve koşu yolumuz, 155 metrekarelik çocuk oyun alanımız, spor aletlerinin bulunduğu 170 metrekarelik spor alanımız, Vadi’miz ile tarihi Uzunköprü’müzün güzelliğini buluşturan 10 metre yüksekliğinde 2 adet seyir terasımız ile birlikte siz değerli Uzunköprülülerimizin hizmetine sunduğumuz Vadi Park’ımız, ilçe halkımızın 7’den 70’e huzurla ve güvenle vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı olma özelliği taşıyor. Göreve geldiğim vakit, Uzunköprü’müzdeki her bir vatandaşımıza eşit hizmet sunacağımızın sözünü ve garantisini vermiş ve ilçemizin sakinlerine her anlamda kolaylık sağlayacak, ilçemiz refahını artıracak projeler üretmeyi hedeflemiştim. VadiPark projemiz de bu açıdan siz kıymetli Uzunköprülülerimize fayda sağlamasını dilediğim hizmetlerimizden biri oldu. İmza aşamasından tamamlanma evresine dek emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Vadi Park’ımız, ilçemiz halkına hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Açılıştan sonra konuklar Vadi Park'ı hep beraber gezdiler.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları