loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü'de Dallık Şenliği'nin yapıldığı alan "özel ağaçlandırma" adı altında şirkete devredilmeye çalışılıyor

Uzunköprü'de Dallık Şenliği'nin yapıldığı alan "özel ağaçlandırma" adı altında şirkete devredilmeye çalışılıyor
Tarih: 05.02.2021 - 12:31
Kategori: Yerel

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, yazın gelişini ve bereketi kutlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Dallık Şenliği'nin yapıldığı alanın şirketlere devredilmek için özel ağaçlandırma alanı olarak ilan edilmesine tepki gösterdi.

Uzunköprü'de baharın gelişini kutlamak için ilçe halkının, civar kasaba ve köy insanlarının bir araya gelerek yemek yediği, oyunlar oynadığı  Bülbül Korusu olarak da bilinen Dallık alan şirkete verilmek isteniyor. 

 Her yıl geleneksel olarak kutlanan Dallık Şenliği’nin yapıldığı alanın özelleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan duruma tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Özlem Becan Dallık alanın Uzunköprülülere kalması adına yapılacak tüm işlemler için yetki aldığını belirtti. Becan'ın açıklaması şöyle:

"Tarihi, kültürel ve sosyal açıdan önemi bizler için çok büyük olan Dallık alanımızın Uzunköprü Belediyesi olarak müdahale etmesek neredeyse tamamı "özel ağaçlandırma" adı altında bir kaç yeni kurulmuş şirkete verilmeye çalışılıyor.

Tepkimizi ve hassasiyetimizi net olarak ifade ettiğimiz görüşme ve yazışmalardan sonra konuyu ivedilikle Muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Kent Konseyi ile Pazartesi ve Salı günü yaptığımız toplantılarda paylaştık.
Yine Salı günü yapmış olduğumuz Meclis toplantısında Belediye Meclis Üyelerimin tamamının desteği ile Uzunköprü Belediyesi adına hukuki süreçte dahil Dallık alanımızın yine biz Uzunköprülülere kalması adına yapacağımız tüm işlemler için yetki aldım.
Bizden önceki nesillerin bize bıraktığı, emanet ettiği, Dallık alanımızı, aynı şekilde koruyarak çocuklarımıza ve gelecek nesillere bırakmak bizim için büyük bir vazife ve sorumluluktur."

 

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları