loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü’nün kurtuluşu 99. yılında coşkuyla kutlandı

Uzunköprü’nün kurtuluşu 99. yılında coşkuyla kutlandı
Tarih: 20.11.2021 - 09:50
Kategori: Yurt

Uzunköprü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikler halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kurtuluş Bayramı ilk olarak Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın katılımıyla Uzunköprü Şehitlik Anıtı’nda başladı. Tören şeref defterini imzalayan Başkan Becan, şehitlik anıtında Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla andı. Şehitlik Anıtı’ndaki törenin ardından Uzunköprü’nün 18 Kasım Kurtuluş Bayramı geleneği olan geçit töreni Cumhuriyet Meydanı’nda Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın konuşmasıyla başladı.

Törende, düşmanın kovuluşunun temsili gösterisi, başarılı öğrencilere hediyelerinin takdimi, okulların, derneklerin ve Uzunköprü’nün oda, spor kulübü, belediye birimleri gibi diğer bileşenlerinin geçidi yer aldı. Pandemi döneminde gerçekleştirilemeyen bayram 1 yılın ardından gerçekleştirildi ve halkın yoğun ilgisini çekti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçit töreninin ardından Uzunköprü Belediyesi’nin Atatürk Parkı’nda düzenlediği etkinlikler başladı. 

Becan Uzunköprü’de Yaşam Temalı fotoğraf yarışması ve sergisine katıldı. Başarılı katılımcılara ödüllerini takdim eden Başkan Becan, sergide bulunan ve Uzunköprü’nün tarihine ışık tutan tüm fotoğrafları inceledi. Atatürk Parkı’nda Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması gerçekleştirildi. Katılımcıların ana yemek ve tatlı kategorilerinde başvurabildikleri yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmelerini yapmalarının ardından başarılı katılımcılara ödülleri takdim edildi. Gerçekleştirilen bu iki etkinliğin ardından Atatürk Parkı’nda Grup Dörtyol fırtınası esti. Grup Dörtyol verdiği konser ile Uzunköprü Halkı’nın yoğun ilgisini çekti. Evrim Kaşıkçı konserinde Balkan Müzikleri Uzunköprü halkını büyüledi.  

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları