loading
close
SON DAKİKALAR

Vakıfbank'ın harika kızları finalde

Vakıfbank'ın harika kızları finalde
Tarih: 13.02.2012 - 07:23
Kategori: Spor

Dünya Kulüpler Şampiyonası'na çok iyi başlayan Vakıfbank Türk Telekom, Kenya'nın Prisons takımını 3-0 yenerek grubunu lider tamamlayarak, yarı finale yükseldi...

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen şampiyonanın ilk maçında Dominik Cumhuriyeti'nden Mirador Santo Domingo'yu 3-0 mağlup eden Vakıfban Türk Telekom, ikinci maçında Afrika kıtası şampiyonu Kenya Prisons ile karşılaştı.

Vakıfbank Türk Telekom, rakibini 25-13, 25-17 ve 15-10'luk setlerle 3-0 mağlup ederek grubunu lider tamamladı. 

Karşılaşmaya iyi başlayan Vakıfbank Türk Telekom, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. 
Rakibi karşısında ilk bölümde Nikolic'in hücumuyla ve Furst'un iyi servisleriyle etkili olan temsilcimiz ikinci teknik molaya, 16-8 önde girmeyi başardı. Zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Vakıfbank Türk Telekom, seti 25-13 kazanarak 1-0 öne geçti. 

İkinci sete basit hatalar yaparak başlayan Vakıfbank Türk Telekom karşısında, istekli bir mücadele sergileyen Kenya Prisons takımı, ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. 12-12'de rakibini yakalayan temsilcimiz ağırlığını hissetirmeye başladı ve 16-13'lük sonuçla ikinci teknik molaya önde gitti. Setin son bölümünde Güldeniz'in servislerinin ardından iyi blok yapan Vakıfbank Türk Telekom, 25-17'lik sonuçla durumu 2-0 yaptı. 

Üçüncü sete hücumda Glinka'nın sayılarıyla başlayan Vakıfbank Türk Telekom, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Kenya Prisons karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Vakıfbank Türk Telekom, ikinci teknik molayı 16-9 önde geçtikten sonra seti de 25-10 kazanarak, salondan 3-0 galip ayrıldı. 

64 dakika süren maçta rakibine 40 sayı imkanı veren Vakıfbank Türk Telekom'da en skorer oyuncu 15 sayı ile Glinka oldu. Baş antrenör Guidetti'nin Melis dışında bütün oyuncularına süre verdiği maçta Furst 11 sayıyla oynarken, Bahar ve Nikolic 9 sayıyla takımına katkı yaptı. 

Rakip Brezilya'dan 

A Grubu'nda oynadığı iki maçını da kazanan Vakıfbank Türk Telekom, yarı finalde B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Brezilya'nın Sollys Nestle Osasco takımıyla eşleşti. 

Güney Amerika temsilcisi Tayland'dan Chang takımını mağlup ederken, Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımına yenilmişti. 

Vakıfbank Türk Telekom ile Sollys Nestle Osasco takımları arasındaki yarı final karşılaşması, bugün TSİ 10.00'da oynanacak. 

İlk kez geçen yıl düzenlenen organizasyonun ilk şampiyonu, Türk ekibi Fenerbahçe Acıbadem olmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları