loading
close
SON DAKİKALAR

Vali Toprak: Diyarbakır'da okul boykotu tutmadı

Vali Toprak: Diyarbakır'da okul boykotu tutmadı
Tarih: 11.02.2012 - 19:22
Kategori: Siyaset

DİYARBAKIR Valisi Mustafa Toprak, bazı çevrelerin okulu boykot çağrısının Diyarbakır'da tutmadığını ve sonuçsuz kaldığını söyledi.

Toprak, boykot çağrısında bulunanlara tepki göstererek, "Vatandaşlarımız yanlışın nerede olduğunu görmüştür. Ve istiyorlar ki, çocuklarımız bilgisiz, cahil kalsın onları yanlış çetecilik, teröristlik faaliyetlerine yönlendirsinler. Ve iki üç yıl sonrada sonucun ne olduğu bellidir" dedi.

Diyarbakır'da yeni eğitim öğretim yılı Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle başladı. Tören katılan Vali Mustafa Toprak'ın dikkatini sırada koltuk değnekleriyle duran 7'inci sınıf öğrencisi Rümeysa Hatipoğlu çekti. Öğrenciyi korumaları aracılığıyla yanına getiren Toprak, Hatipoğlu'nun yaz tatilinde geçirdiği trafik kazasında yaralandığı öğrenince, diğer öğrencilere de seslenerek, okula gidip gelirken dikkati olmalarını, velilerden çocuklarıyla ilgilenmelerini ve kontrol etmelerini istedi, Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali toprak, bazı çevrelerin Diyarbakır'da okulları boykot çağrısının da tutmadığını ve bu çağrıya uyulmadığını söyledi. Toprak, şöyle konuştu:

"Geçen yılda bir takım eğitim öğretim dönemini kesmek bu çocuklarımızın geleceğini ipotek koymak, çocuklarımızı kendi yanlış emellerine alet etmek için bu küçük sabilerinde, maalesef kendi yanlış çıkmaz sokaklarına alet etmek isteyen, emellerine alet etmek isteyenler olabiliyor. Gördüğünüz gibi Diyarbakır'da okullarımızda cıvıl cıvıl açıldı. Hem öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, milli eğitim camiası ve bu konuda görevli ve yetkili olan bizler çocuklarımızın canla başla eğitim almaları için herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Ailelerimizin yüzlerindeki pırıltı ve ışığı görüyorum ve çevreye baktıklarında yanlış noktada olan çocukların sonunu gördüklerinde okullarımıza eğitim öğretime daha iyi sarıldıklarını daha iyi kenetlendiklerini de görüyorum. Onun için bu beyhude davranış içerisinde olanlar bu çoluk çocukların geleceğini karartarak kendi çıkmaz sokaklarında, kötü emellerinde götürmek isteyenler yanlış yoldalar"

OKULA GİTMEYİN ÇIĞLIKLARI SONUÇSUZ KALMIŞTIR

Vali Toprak, boykot kararını sert bir dilde eleştirerek kararı alanlara seslenip, şöyle dedi: "Bir kez daha uyarıyorum, kendinizi kaybetmeyin bu çocukları kendinizi kaybederek yanlış yollara girerek kendi kötü emellerinize bu güzel evlatlarımızı yanlış yollara sürüklemeyeniz. Ve ailelerimizi yanlış yerlere yönlendirmeyiniz. Diyarbakır 2011-2012 eğitim öğretim dönemine iyi bir şekilde her yıl olduğundan daha heyecanlı ve gelecekten beklentili bir şekilde girmiştir. Bu konuda birilerinin şu veya bu şekil okula gitmeyin, uzak kalın eylem yapın çığlıkları bir sonuç almamıştır. Burada görüyoruz. Çünkü, insanlarımız artık birilerinin kendi hak hukuklarını koruma adına yola çıktıklarını ifade ederek kendi vatandaşları, bizim vatandaşlarımız, bu vatandaşlarımızın geleceğini karartamayacaklar, bu vatandaşlarımız geleceği görmüştür"

ÇOCUKLAR BİLGİSİZ, CAHİL KALIP TERÖRİST FAALİYETENE YÖNLENDİRİLSİN İSTİYORLAR

Vali Toprak, vatandaşların artık yanlışı görebildiğini belirterek, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız yanlışın nerede olduğunu görmüştür. Ve istiyorlar ki, çocuklarımız bilgisiz, cahil kalsın onları yanlış çetecilik, teröristlik faaliyetlerine yönlendirsinler. Ve iki üç yıl sonrada sonucun ne olduğu bellidir. Bizler hepimiz devletin kurumları olarak ve anne babalar olarak bunun şuurunda ve sorumluluğunda olan öğretmenler olarak hep birlikte çocukların geleceğe daha iyi ve geleceklerinin kararması için burada başlarına bir olumsuzluk gelmemesi için özveri ile çalışıyorlar. Kendilerine maalesef yer edinmek için yaptıkları olumsuz ve yanlış davranışların içine Diyarbakır'ı sokamıyorlar, sokamayacaklarıdır. Bunu da böyle bilsinler. Diyarbakır halkına gösterdikleri metanetten, bu olumsuzluklar karşısında kenetlenmekten, bir beraber olmaktan göstermiş oldukları güzelliklerden dolayı teşekkür ederim"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları