loading
close
SON DAKİKALAR

Validebağ Gönüllülerinden Sami Yılmaztürk anısına plaket

Validebağ Gönüllülerinden Sami Yılmaztürk anısına plaket
Tarih: 16.04.2018 - 16:21
Kategori: Yaşam

Validebağ Gönüllüleri, yaşamını yitiren Mimarlar Odası eski Başkanı Sami Yılmaztürk anısına, korudaki tarihi bir ağaca plaket astı.

Validebağ Gönüllüleri, geçen ay yaşamını yitiren TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi eski Başkanı Sami Yılmaztürk anısına, Validebağ Korusu'nda bir ağaca plaket astı.

Mimarlar Odası üyeleri, Validebağ Gönüllüleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden sınıf arkadaşlarının katılımıyla düzenlenen törende konuşan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, Sami Yılmaztürk'ün Validebağ Korusu'nun savunmasına yaptığı katkıları anlattı.

Yapıcı, Sami Yılmaztürk'ün, Validebağ Korusu'nun korunmasının yanı sıra, Yıldız Sarayı ve daha birçok tarihi ve doğal sit alanının korunmasında da yılmadan mücadele ettiğini vurguladı.

Sosyal Haklar Derneği Genel Sekreteri Avukat Can Atalay da, Sami Yılmaztürk'ün, Validebağ'ın yapılaşmaya açılmasının önlenmesi, kuşlar, kediler ve köpekler gibi korunun "gerçek sakinleri"nin haklarının savunulması ve yeşilin korunması için yürütülen mücadelede önemli bir payının olduğunu vurguladı ve ekledi. Atalay, “Sami Yılmaztürk, birleştirici, mücadeleci ve herşeyden önce insancıl yanıyla, Validebağ Korusu'nun savunmasına çok değerli katkılar yaptı; bu birinci derece doğal sit alanının savunması için yılmadan çalıştı, mücadele etti” diye konuştu

Konuşmaların ardından, Validebağ Korusu'ndaki 182 yaşındaki asırlık ağaçlarından birisine, üzerinde Sami Yılmaztürk'ün fotoğrafının bulunduğu plaket, kırmızı karanfiller eşliğinde, alkışlarla asıldı.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları