loading
close
SON DAKİKALAR

Van 5,2'lik artçı depremle sarsıldı

Van 5,2'lik artçı depremle sarsıldı
Tarih: 11.02.2012 - 22:22
Kategori: Gündem

Van'da saat 00.08 sıralarında merkez üssü Mollakasım köyü olan 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından dört sarsıntı daha yaşandı

Van'ın Merkez Mollakasım köyünde meydana gelen 5,2'lik deprem nedeniyle ilde panik yaşandı.

Van'ın Merkez Mollakasım köyünde meydana gelen 5,2'lik deprem'in ardından ilin merkezinde ambulans ve sivil savunma ekipleriyle gezen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, olumsuz bir taployla karşılaşmadılar.

Depremin ardından Van Afet Acil Durum Müdürlüğünden çıkan ambulanslar ve sivil savunma ekipleri, Van'ın sokaklarını gezdiler. Yetkililer sokaklarda herhangi bir durumla karşılaşmadılar.

Yetkililer il genelinde ve köylerde yaptıkları ilk çalışmalarda depremin bir yıkıma ve yaralamaya yol açmadığını kaydettiler.

UDİM: Van'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, 7.2'lik ana depremin artçısı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Van'da saat 00.08 sıralarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin 7.2'lik ana depremin artçısı olduğunu belirterek, ''Zaman zaman 4.9-5.0'a yakın artçılar olabileceğini söylemiştik. Endişelenecek bir şey yok'' dedi.

Doğan Kalafat, merkez üssü Van merkez Mollakasım köyü olan depreme ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman artçı sarsıntılar olabileceğini daha önce ifade ettiklerini hatırlattı.

Kalafat, şunları kaydetti:

''Zaman zaman söylemiştik, geçen depremden sonra söylemiştik, nadir de olsa orta büyüklüğe varan artçılar olabilir şeklinde. Bu, 7.2'lik ana depremin artçısı. Bu, 5.6 gibi bir deprem değil artçı bir deprem ve zaman zaman bu tür büyüklüklerde depremler olabiliyor.

Bu deprem büyük depremin artçısı, kesinlikle bir paniğe gerek yok. Bu deprem için konuşulacak pek fazla bir şey yok. Zaman zaman 4.9-5.0'e yakın, bu civarda artçılar olabileceğini söylemiştik. Endişelenecek bir şey yok.''

Deprem, ilk belirlemelere kentte yıkıma yol açmadı

Van'ın Merkez Mollakasım köyünde meydana gelen 5,2'lik deprem, ilk belirlemelere göre kentte yıkıma yol açmadı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Merkez Mollakasım köyünde meydana gelen 5,2'lik deprem ilk belirlemelere göre yıkıma yol açmadı. Van'da kurulan kriz merkezinden 5 araçla ilin merkezini dolaşan sivil savunma ekipleri yıkılan ev olup olmadığını kontrol ettiler.

Deprem sırasında evinde bulunan Ahmet Kaya, depremin ardından evlerine ilk kez girdiklerini belirterek, ''çok korktuk, çadırda kalıyorduk eve ilk girdik hemen de deprem oldu. Allah kimseye göstermesin'' dedi.

Van'da dün hasta kabulüne başlayan ilk hastane olan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan hasta ve yakınları, yaşadıkları sarsıntının ardından dışarı çıkarak otoparkta bulunan araçlarına geçti.

Yetkililer, ilk belirlemelere göre depremin Mollakasım köyünde de yıkıma yol açmadığını söyledi.

Depremin merkez üssü Mollakasım köyü muhtarı Cinkılıç: ''Henüz net bilgi alamadım. Ama ilk deprem sonrası evlerde büyük hasar olduğu için zaten çadırlarda kalıyorduk''
Van'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Mollakasım köyünün muhtarı Sülhettin Cinkılıç, ilk deprem sonrası evlerde büyük hasar olduğu için köy halkının zaten çadırlarda kaldığını belirtti.

Muhtar Cinkılıç, ''Depremi çok şiddetli hissettik. Köylü olarak hepimiz çadırlarda kalıyorduk. Depremle birlikte kendimizi dışarı attık. Köy dağınık olduğu için evlerde hasar olup olmadığını bilmiyorum. Henüz net bilgi almadım. Havalar soğuk olması sebebiyle sarsıntının ardında çadırlarımıza geri döndük'' dedi.
5,2 büyüklüğündeki depremin ardından dört sarsıntı daha yaşandı

Van'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından küçük ölçekli dört sarsıntı daha kaydedildi.

Kandilli Rasathanesinin internet sayfasında yer alan bilgiye göre merkez üssü Mollakasım köyü olan 5,2 büyüklüğünde depremin ardından saat 00.22'de merkez üssü Arısu Köyü olan 2,5 büyüklüğünde, saat 00.26'da merkez üssü Çakırbey Köyü olan 2,7 büyüklüğünde, merkez üssü Van Gölü olan saat 00.38'de 3,3 büyüklüğünde, saat 00.42'de ise 2,5 büyüklüğünde toplam dört sarsıntı daha meydana geldi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları