loading
close
SON DAKİKALAR

"Van afet bölgesi ilan edilsin" çağrısı

"Van afet bölgesi ilan edilsin" çağrısı
Tarih: 11.02.2012 - 23:54
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Van ilinin acilen afet bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, depremin yarattığı yıkımı ortadan kaldırmak için Van ilinin acilen afet bölgesi ilan edilmesini, Erciş'in de il yapılmasını istedi. Tanrıkulu deprem sonrası aksaklıkların tespit edilmesi için de konunun TBMM gündemine alınarak incelenmesi çağrısında bulundu.

CHP'li Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada son depremde meydana gelen ölümlerin AKP hükümetinin krizi iyi yönetememesinden kaynaklandığını söyledi. "AKP hükümeti ilk deprem sonrasında meydana gelen yıkımın boyutunu anlamamış ve kavrayamamıştır" diyen Tanrıkulu şunları söyledi:

"Normal koşullarda Van ilinin afet bölgesi olarak ilan edilmesi gerekirdi. Ama AKP Van ilini afet bölgesi ilan etmedi. Yine AKP yanlış ve sorumsuzca tutumuyla yerel yönetimleri ile farklı kurum ve kuruluşları kurtarma ve yardım organizasyona dahil etmedi. Birlikte çalışma konusunda yurttaşların göstermiş olduğu duyarlılığı AKP hükümeti gösterememiştir. Şimdi AKP'nin yaptıklarından ve yapamadıklarından ders çıkararak acil bir biçimde yeni bir çalışma sistemini oluşturması gerekmektedir. Bunun için öncelikle Van afet bölgesi yapılmalıdır. Sonrasında partimizin verdiği Erciş'in il olması teklifi acilen gündeme alınmalı ve yasallaştırılmalıdır. Ağır kış koşulları bölgeyi esir almadan barınma ve eğitim sorunları Van ili dışında çözülmesinin imkânları araştırılmalıdır. Bunun için Van'daki vatandaşlarımız sahil şeridindeki yazlık konutlara yerleştirilmesinin mümkün olup olmadığı incelenmelidir. Bu noktada Hükümet, yerel yönetimler ve vatandaşlar ortak bir kampanya ile birlikte hareket etmeli ve zor durumdaki vatandaşlarımız ağır kış koşullarına teslim edilmemelidir."

Tanrıkulu, Van depreminin TBMM gündemine alınarak bir inceleme de başlatılmasını isteyerek, "Deprem sonrasında neler yapıldığı, nelerin yapılmadığı, eksiklikler ve aksaklıklar ortaya konmalıdır. Eğer bütün bu çalışmalar yapılmazsa depremin yarattığı yıkım daha da büyüyecektir. Başta hükümeti ve ilgili tüm kesimleri sorumlu davranmaya davet ediyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları