loading
close
SON DAKİKALAR

Van depreminin üzerinden 7 yıl geçti

Van depreminin üzerinden 7 yıl geçti
Tarih: 23.10.2018 - 12:59
Kategori: Yurt

Van'da 23 Ekim 2011'de 604 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı ve binlerce binanın ağır hasar gördüğü 7,2 büyüklüğündeki depremin üzerinden 7 yıl geçti.

Van'da, 23 Ekim 2011'de, saat 13:41'de 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 25 saniye süren depremde, 604 kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi de yaralandı. 2 bin 262 binanın yıkıldığı depremde 5 bin 739 bina hasar gördü ve oturulamaz hale geldi. İnsanlar çadır kentlerde, konteynerlerde kalmaya başladı.

Depremin merkez üssü Van'a 17 kilometre uzaklıktaki Tabanlı köyüydü. Yapılan değerlendirmelerde depremin büyüklüğü; Kandilli Rasathanesi tarafından Richter ölçeğine göre 6.6Mw, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından ise 7.2 Mw olarak duyuruldu. Kandilli Rasathanesi'nden daha sonra yapılan açıklamada, deprem şiddetinin merkez üssünde 9 olduğu belirtildi ve depremin moment büyüklüğü 7.2 Mw olarak düzeltildi.

Deprem, Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Ağı'na bağlı 22 istasyon tarafından kaydedildi. Hakkari, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi çevre illerde ve İran ve Kuzey Irak'ta da hissedilen depremde binalar yıkıldı, elektrik ve telefon hatları kesildi. Richter ölçeğine göre 7.2Mw büyüklüğündeki deprem, Cumhuriyet tarihi boyunca Anadolu'da meydana gelen en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları