loading
close
SON DAKİKALAR

Van'a 800 öğretmen atanacak

Van'a 800 öğretmen atanacak
Tarih: 12.02.2012 - 19:27
Kategori: Eğitim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti MYK Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Van'daki depremde hayatını kaybeden ve henüz asaleten atamaları yapılmamış olan sözleşmeli öğretmenlerle ilgili olarak bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti MYK Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in 8 ay süreyle istihdam edilecek 3 bin depremzede sayısının 5 bine çıkartılacağına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, buradaki yardımların dizaynı, yıkıntılardan vatandaşın kurtulması ve acil işlerin görülmesi çerçevesinde 'toplum yararına çalışma' adı altında birçok vatandaşın istihdamını gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Bu çerçevede acil olarak Van ilinde 3 bin kişinin toplum yararına çalışma çerçevesinde istihdamı ile ilgili ekip gönderdiklerini kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Orada çalışmaya başladılar. Hızlı bir şekilde bu alımlar gerçekleşecek. Dün itibariyle yönetmelik değişikliği yaptık, 6 ay değil, bunları 8 ay 'toplum yararına çalışma' 8 ay olarak gerçekleşecek. Böylece bu zor şartlarda, kış gününde böyle bir afetle karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın bu şekilde istihdamı, eve aş götürmeleri sağlanmış olacak. Bundan biz de büyük mutluluk duyuyoruz."

Rakamın yükseltilip yükseltilmediğinin sorulması üzerine ise Bakan Çelik, "3 bin diye başladık, gerek Hüseyin Çelik Bey, gerek bölgenin, Vali Bey'in tabii talepleri doğrultusunda bunu 5 bine çekme, daha da yukarılara çekme imkanımız var. Ama şu anda öncelikle bu 3 bin kişinin istihdamı ile ilgili alanlar tespit ediliyor ve o alanlara kanalize edecekler. Ama ihtiyaç olursa 5 bine çıkmasında bir mahsur, bir engel bizim için yok" diye konuştu.

Çelik, bir gazetecinin 'Depremde 42 genç öğretmen de can verdi. Henüz asaleten atamaları yapılmamıştı ve ailelerine sağlık güvencesi bırakamadılar. Bununla ilgili bir çalışma var mı?' sorusu üzerine de, "Bununla ilgili de bakanlık olarak bir çalışmamız var. Henüz bunu paylaşma imkanımız olmadı. Yani depremde hayatını kaybedenlerle, iş göremezlik yani sakat kalanlarla ilgili durumların sosyal güvenlik açısından değerlendirmesini biz gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili bir karar noktasındayız.

Sayın Başbakanımızla bu konunun görüşülmesi gerekiyor. Ve tablonun netleşmesi gerekiyor. Tablo netleşir ve ona göre bir değerlendirme yapılır. 1999 depreminde de benzer bir uygulama yapılmış ama henüz elimizde veriler net olmadığı için ve değerlendirmeyi de genelde yapmadığımız için bakanlık bünyesinde böyle bir çalışmanın hazır olduğunu ifade edebilirim" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları