loading
close
SON DAKİKALAR

Van'da 3 kişi koronavirüs şüphesi nedeniyle karantina altına alındı

Van'da 3 kişi koronavirüs şüphesi nedeniyle karantina altına alındı
Tarih: 23.02.2020 - 08:34
Kategori: Gündem

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 kişi koronavirüs şüphesi nedeniyle karantina altına alındı

Türkiye'nin sınır komşusu İran'da, koronovirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Yaşanan ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip Van'da da bir dizi tedbirler alınmaya başlandığı belirtilirken Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 kişinin koronavirüs şüphesi ile karantina altına alındığı bildirildi.

Hastalar için laboratuvar imkanlarının yetersizliği nedeniyle henüz kesin tanı konulmadı ancak klinik bulguların koronavirüse işaret ettiği belirtildi.

Evrensel’e konuşan SES Şube Başkanı Sezer Önenç, İran sınırından getirilen hastaların tamamının Türkiyeli olduğunu ve karantina bölgesi olarak belirlenen KVC Yoğun Bakım Ünitesinde tutulduğunu söyledi.

Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri ise kesin bir tanı konulmadığını söyledi. Hekimler, şüpheli hastadan alınan numunenin Ankara'ya gönderildiğini ve kesin tanının ancak buradan çıkacak sonuca göre verilebileceğini dile getirdi. Hastane yetkilileri numune sonuçları çıkana kadar prosedür olarak virüs şüphesi taşıyan hastaların karantina altında tutulacağını söyledi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin de konuyu incelemek üzere Van'a geldiği belirtildi.

Geçtiğimiz gün Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine koronavirüs şüphesiyle giriş yapan 2 hastanın ise iyileşme gösterdiği için taburcu edildiği ifade edildi.

İran'ın Van'a açılan sınır kapısı olan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'nda giriş ve çıkışlar devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları