loading
close
SON DAKİKALAR

Van'da göçmenleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 17 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı

Van'da göçmenleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 17 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı
Tarih: 18.07.2019 - 13:21
Kategori: Yurt

Van'ın Özalp ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüs, takla atarak devrildi. Kazada 17 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi yaralandı. Van Valiliği, kazaya neden olan minibüs sürücüsü hakkında daha önce 6 kez 'göçmen kaçakçılığı' suçundan işlem yapıldığını açıkladı. ...

Van'da kent merkezine yaklaşık 65 kilometre uzaklıktaki Özalp ilçesi Sürüyolu Mahallesi saat 12.00 sıralarında trafik kazası meydana geldi.

Yasa dışı yollarla yurda giriş yapan göçmenleri taşıyan minibüs, sürücüsünün kontrolünden çıktı. Minibüs, taklalar atarak yaklaşık 35 metrelik şarampole yuvarlandı. Can pazarının yaşandığı kazada, araçtakilerin bazıları dışarı fırladı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda jandarma, AFAD, UMKE, İtfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Kazada 17 kişi yaşamını yitirdi, 50 kişi yaralandı. 

Yaralılar, ambulanslarla Van'daki hastanelere sevk edildi. Jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından göçmenlerin cansız bedenlerinin morga kaldırılacağı belirtildi.

Ölenlerin kimlik tespiti ve uyruklarının belirlenmesi için de çalışma başlatıldı.

VALİ: ÖLENLER ARASINDA KADIN VE ÇOCUKLAR VAR

NTV'ye konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Ölenlerin uyrukları henüz belli değil. Afganistan, Pakistan, Bangladeşli olabileceğini değerlendiriyoruz. Hayatını kaybedenler arasında çocuk ve kadınlar da var" dedi.

SÜRÜCÜ HAKKINDA 6 KEZ İŞLEM YAPILMIŞ

Van Valiliği, kazaya neden olan minibüs sürücüsü hakkında daha önce 6 kez 'göçmen kaçakçılığı' suçundan işlem yapıldığını açıkladı

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İpekyolu ilçesi Ilıkaynak Mahallesi mevkiinde tali yolda 18.07.2019 günü, minibüs içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu ölümlü ve yaralamalı tek taraflı trafik kazası meydana gelmiştir. Sürücü G.S. sevk ve idaresindeki 76 AAC 296 plaka sayılı minibüsün, sürücünün dikkatsizliği nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek dere yatağına devrilmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Minibüste biri Türk vatandaşı olmak üzere 67 kişi olduğu tespit edilmiştir. Kaza sonucu sürücü ile birlikte 17 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi ise yaralı olarak kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Olay sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, Jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekibi sevk edilmiştir. Yapılan araştırma neticesinde sürücü G.S., 1995 Gürpınar doğumlu olup hakkında, 4 defa Tuşba İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, 2 defa Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Göçmen Kaçakçılığı' suçundan, ayrıca Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 'Mala Zarar Verme' suçundan işlem yapılmıştır. Olayla İlgili tahkikat devam etmekte olup, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

Kaynak : DHA-NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları