loading
close
SON DAKİKALAR

Ve beklenen buluşma gerçekleşti

Ve beklenen buluşma gerçekleşti
Tarih: 19.06.2012 - 15:05
Kategori: Dünya

G 20 Zirvesi için Meksika'da bulunan Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü...

G 20 Zirvesi için Meksika'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede ağırlıklı olarak Suriye konusunun gündeme geldiği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan, zirvenin resmi akşam yemeğine katıldı.

Yemek sonrasında ise beklenen görüşme gerçekleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Görüşmede gündem Suriye'deki şiddetti.

İki lider bu konuda görüş alış verişinde bulundu.

Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Erdoğan'dan açıklama

Erdoğan, Vladimir Putin ile görüşmeye ilişkin, "Sayın Putin ile bizim yaptığımız görüşme tabii geleceğe yönelik neler yapabiliriz istikametinde oldu. Şu anda bu akşam çok açık net olarak, Sayın Putin dışişleri bakanına, ben dışişleri bakanıma görevleri verdik. Bundan sonraki süreçte dışişleri bakanları müşterek olarak çalışmaları yürütecekler" dedi.

Erdoğan, "Sayın Putin ile görüştünüz. Daha önce görüşmenin ana gündem maddelerinden birinin Suriye olacağını söylemiştiniz. Suriye konusunda Rusya'nın tavrında bir değişiklik olacak mı? Suriye konusunda atılacak yeni bir adım beklemeli miyiz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sayın Putin ile bizim yaptığımız görüşme tabii geleceğe yönelik neler yapabiliriz istikametinde oldu. Şu anda bu akşam çok açık net olarak, Sayın Putin dışişleri bakanına, ben dışişleri bakanıma görevleri verdik. Bundan sonraki süreçte dışişleri bakanları müşterek olarak çalışmaları yürütecekler. 

Bu arada belki doğrudan komşular diyebileceğimiz ülkelerle veyahutta, daha önce alınmış olan bir karar var biliyorsunuz, o kararda da BM, Arap Ligi bu işin içindeydi. Onlarla beraber tekrar bu sürecin sürdürülmesine yönelik bazı adımlar atılabilir. Yarın da tabii Sayın Obama ile bu konuyu görüşeceğiz. 

Sayın Obama ile de görüştükten sonra onların bugün Sayın Putin ile yaptığı görüşme de var. Onların da tabii gerçi ortak bir açıklamaları olmuş. Biz kendileriyle de görüştükten sonra neler yapılabileceğini, ne gibi adımlar atabileceğimizi tekrar konuşacağız. Bundan sonraki süreci ağırlıklı olarak dışişleri bakanlarımız yürütecek." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları