loading
close
SON DAKİKALAR

Ve Hiddink kovuldu

Ve Hiddink kovuldu
Tarih: 11.02.2012 - 22:04
Kategori: Spor

8 aylık ücreti (3.2 milyon Euro) ödenecek olan Hollandalı hocanın sözleşmesi feshedilecek. Kendisine herhangi bir tazminat da verilmeyecek

Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu, teknik direktör Guus Hiddink’in ipini çekti.

Dün akşamki Hırvatistan maçı öncesi Hollandalı hocayla görüşen Federasyon yönetimi, ayrılık kararını tebliğ etti. Hollandalı hocaya, 2 yıllık mukavelesinin bitiş tarihi olan Temmuz 2012’ye kadar olan ücretinin ödeneceği öğrenildi. Hiddink için aylık 400 bin Euro ücret (325 bin kendisine, 75 bin Euro menajerine) ödeniyor. 

TFF, toplam 3.2 milyon Euro verip sözleşmeyi feshetmeyi planlıyor. Daha önce kendisi için sağlanan diğer ödeneklerle (vergiler, sponsor gelirleri, konaklama ücreti) birlikte toplam 5 milyon Euro isteyen Hiddink’in, son görüşmede 3.2 milyon Euro verilerek yolların ayrılması teklifine olumlu yaklaştığı bildirildi.
Sözleşmenin feshi ve ödenecek ücret konusundaki son detaylar bugün Futbol Federasyonu’nun İstanbul’da yapacağı yönetim toplantısında görüşülecek. Hiddink’in özel avukatı ve menajeriyle yapılacak pazarlıkların ardından ödenecek rakama son şekli verilecek. Başkanvekili Lutfi Arıboğan, 2 yıllık opsiyon devreye sokulmadığı için Hiddink’in sözleşmesinin iptalinde herhangi bir tazminat yükümlülüklerinin olmadığını açıklamıştı. İş sadece Hiddink’le 8 aylık alacağı olan ücret üzerinden yapılacak pazarlıklara kalmıştı.

Hiddink, tüm baskılara rağmen istifasını açıklamadı, sadece “Bunun son maçım olma ihtimali yüksek. Biraz dinleneceğim. Tazminatımla ilgili tüm detaylı bilgileri asbaşkana ve federasyon başkanına sormanız lazım” diyerek vedasını açıkladı.
‘İstenmeyen adam’ ilan edilen Guus Hiddink, maçtan sonra istifasını açıklamasına yönelik telkinleri dikkate almayıp veda etmekle yetindi, sözleşme konusunda da topu Futbol Federasyonu’na attı. Hiddink, “Son maçınız mıydı?” sorusuna “Evet, bunun son maçım olma ihtimali çok yüksek” cevabını verdi.
Hollandalı hoca, “İngiltere’ye dönecek misiniz?” sorusu karşısında da “Ben henüz gelecekle ilgili kararımı vermedim. Chelsea’de tabii ki harika zamanlar geçirdim ama biraz dinleneceğim” diye konuştu. Hiddink, tazminatı olup olmadığı yönündeki sorulara da “Bu konudaki tüm detaylı bilgileri asbaşkana ve federasyon başkanına sormanız lazım” yanıtı verdi. Emekli olmayı düşünmediğini de vurgulayan 65 yaşındaki tecrübeli hoca, “Hayır, düşünmüyorum. Günlük olarak takımlarla ilgilenip, kameralardan biraz uzak durup, danışmanlık yapabilirim” ifadesini kulandı.

Maçtan 2 gün önce Zagreb’de “Türkiye’ye geri dönecek misiniz?” sorusuna “Ben daima Türkiye’ye geri döneceğim” cevabını veren Hiddink, takımla birlikte İstanbul’a gelmedi. Karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında “İstanbula belki dönmeyeceğim. Bunu gözden geçireceğim” diyen tecrübeli teknik adam kafileden ayrıldı. Maçtan sonra geceyi kamp yapılan Regent Esplanade Oteli’nde tek başına geçiren Hollandalı hocanın sabah erken saatlerde ülkesi Hollanda’ya döneceği öğrenildi. Hiddink‘in Amsterdam’a bilet aldığı ve soyunma odasında futbolcularla da vedalaştığı bildirildi.

Son mesajları:

 Hırvatistan’ı biraz kıskanıyorum, bizim takımdaki gençlerin finallere gitmeleri iyi olacaktı. Ama bizim yaptığımız bu değişimle genç bir kadro oluştu. Türkiye ileride daha iyi olacaktır.

- Hiçbir pişmanlığım yok. İlk projemiz takımı gençleştirmekti. 2014, 2016 ve 2018’de oynayabilecek futbolcuların temelini oluşturduk.

- 8 yaşından 18 yaşına kadar gençlerin nasıl eğitildiği önemli. Belki federasyon bu konuda kulüplere belirli kıstaslar getirebilir.

- Fransa, Almanya ve Hollanda örnekleri var. Gençler daha fazla şans buluyor. Şu an tesadüfi başarılarla bir yerlere ulaşılabiliyor.

- Günlük işlerden uzak, duygusallıktan ve siyasi etkilerden bağımsız bir şekilde planlamalar yapılmalı.

- Bugün oynayan takımımıza ve rakibe baktığınızda, sonucun başarısızlık olduğunu söylemek zor.

- Bu takımla gurur duymalısınız. Bugün ben gurur duydum. Takım ruhu ve maça kendini adama konusunda yüzde yüzün üstüne çıktılar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları