loading
close
SON DAKİKALAR

Ve Kadın Dünyaya Dokundu

Ve Kadın Dünyaya Dokundu
Tarih: 11.02.2012 - 23:39
Kategori: Kadın

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV iş birliğiyle 8-14 Ekimde yapılacak 48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında 1.Antalya Kadın Zirvesi düzenlenecek.


Açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Ahmet Altıparmak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından yapılacak zirvede, sivil toplum kuruluşları, bilim insanları, siyasetçiler, sanatçılar ve medya mensupları arasından konusunda uzman kadınlar buluşacak. 

"Kadına yönelik şiddet neden artıyor? Ne yapmalıyız?" sorularına da yanıt aranacak zirvenin sonuç bildirgesi kitaplaştırılarak okurlara armağan edilecek. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kadınlara yönelik sığınmaevinden, eğitim ve danışma merkezlerine, gelir getirici el sanatlarına, sosyal yardımlara, kültürel ve sanatsal faaliyetlere uzanan geniş bir yelpazedeki faaliyetlerine yenilerini ekleyerek yola devam ettiklerini ifade etti. 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesini her zamankinden daha fazla önemsediklerini belirten Akaydın, bu mücadelenin siyasi otorite, merkezi ve yerel kamu kuruluşları, bilim ve araştırma kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve medya başta olmak üzere çok çeşitli kesimlerin kararlılığını ve iş birliğini gerektirdiğini bildirdi. 

Akaydın, 1. Antalya Kadın Zirvesi'nin kadına karşı şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesinin yanı sıra şiddet mağdurlarının korunması ve suçluların cezalandırılmasına yönelik değerlerin yaygınlaşmasına önemli katkıda bulunacağını kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları