loading
close
SON DAKİKALAR

Ve yılın oyunu...

Ve yılın oyunu...
Tarih: 11.02.2012 - 22:22
Kategori: Bilim & Teknoloji

Dünyanın en prestijli oyun ödüllerinde, yılın oyunu olarak bakın hangisini seçtiler...

Skyrim'in piyasaya çıkmasından bu yana hakkında birçok farklı şekilde konuşuldu. Bir aile çocuklarına Skyrim'den esinlendikleri bir isim verdi, oyunun satışları ve aldığı notlar tavan yaptı...

Fakat bütün bu güzellikler genelde medyanın şişirmesinden başka bir şey olmayacak ki oyunun ilk olarak Xbox 360 ve devamında PS3'te yaşadığı sorunlar, ancak gün yüzüne çıkabildi. Xbox 360 kullanıcıları oyunu sabit disklerine attıkları zaman karşılarına çıkan düşük seviye grafik konfigürasyonuna şaşırırken, PS3 kullanıcılarıysa yapılan aşırı sayıda "save" yüzünden, oyunun tamamen yavaşladığına tanık oldular. Konu hakkında "Patch 1.2"yi çıkaran Bethesda ise, sorunların çözüleceğini ve yakın zamanda yeni yamaların da hazır olacağı sözünü verdi.

Geçen zaman içerisindeyse belki de oyunlar için en önemli olan gün geldi çattı; "VGA Awards." The Elder Scrolls V: Skyrim, Batman: Arkham City, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Portal 2, Uncharted 3: Drake's Deception gibi oyunlar bu prestijli ödülü kazanabilmek için resmen birbirlerini ezmeye çalıştılar. Nitekim yılın oyunu ödülü Skyrim'e layık görüldüğü gibi aynı zamanda Bethesda'da yılın stüdyosu seçildi.

Ve diğer oyunlar

Skyrim en büyük olurken; Batman: Arkam City en iyi Xbox 360 oyunu oldu, Uncharted 3: Drake's Deception ise en iyi PS3 oyunu olarak anıldı. Portal 2 ise en iyi PC oyunu olarak kendisine bir yer buldu.

Skyrim gerçekten çok iyi bir oyun belki ama içerisinde bu kadar hata barındıran ve özellikle bazı konsollara özel sorunlar yaşayan bir oyun olması, sanıyorum diğer oyun yapımcılarını bir hayli kızdırmıştır. Bakalım herhangi bir platformda birinciliği bulunmayan ama aynı zamanda da en iyi oyun seçilen Skyrim'in geleceği nasıl şekillenecek...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları