loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: AKP’nin itirazları, seçimi çalmak için devreye sokulmuş organize bir plandır

Vecdet Öz: AKP’nin itirazları, seçimi çalmak için devreye sokulmuş organize bir plandır
Tarih: 09.04.2019 - 16:01
Kategori: Gündem

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "AKP’nin yaptığı bu usul seçim sonrası kurulan bir kumpas ve seçimi çalmak için devreye sokulmuş organize bir plandır" dedi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, AKP iktidarının İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine yönelik YSK'ya yaptığı başvuruya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öz, "YSK’ya yapılan olağanüstü müracaatlarla AKP demek istiyor ki; İstanbul seçimlerinde aradaki 14 bin fark sıfırlanana kadar bu ısrarı sürdüreceğiz. Halbuki AKP seçimi bir oy farkla almış olsaydı tüm itirazlara rağmen seçim bitmiş olacaktı, bunun en bariz örneği Melih Gökçek’in tüm itirazlara rağmen aldığı Ankara seçimleridir" dedi.

Vecdet Öz, şöyle devam etti:

"Olağanüstü itirazdan kasıt nedir? YSK’yı baskı altına almak ve anayasanın ilgili hükmünü ihlal ederek suç işlemektir. Anayasanın 138. maddesi gayet açıktır: “Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.” AKP’nin yaptığı bu usul seçim sonrası kurulan bir kumpas ve seçimi çalmak için devreye sokulmuş organize bir plandır."

"Seçim mevzuatı gayet açıktır" diyen Öz, "Seçim kurullarına itiraz süreci geride kalmış, oyların yeniden sayılması talebinin hukuki karşılığı kalmamış ve Ekrem İmamoğlu seçimi resmen ve hükmen kazanmıştır. YSK’nın politik baskılar altında bu süreci artık fazla uzatmadan hakkı hak edene teslimi yasal bir zorunluktur, aksi halde fiili bir suça iştirak etmiş olacaktır" diye konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları