loading
close
SON DAKİKALAR

Velilerden 'Ekmek Arası' Yemek Tepkisi

Velilerden 'Ekmek Arası' Yemek Tepkisi
Tarih: 11.02.2012 - 20:40
Kategori: Eğitim

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde taşımalı sistemle eğitim gören 617 öğrenciye sıcak yemek vermesi için anlaşılan firma, yarım ekmek arası peynir-domates verince veliler duruma tepki gösterdi.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılı için taşımalı eğitimle Şarköy'e gelen 617 öğrencinin yemek ihtiyacını karşılaması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı yemek ihalesini ER-MA isimli firma 226 bin 864 lira bedelle kazandı.
Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde taşımalı sistemle eğitim gören 617 öğrenciye sıcak yemek vermesi için anlaşılan firma, yarım ekmek arası peynir- domates verince veliler duruma tepki gösterdi. 

2011-2012 eğitim ve öğretim yılı için taşımalı eğitimle Şarköy'e gelen 617 öğrencinin yemek ihtiyacını karşılaması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı yemek ihalesini ER-MA isimli firma 226 bin 864 lira bedelle kazandı. Anlaşma gereği firmanın öğrencilere bir öğün 3 çeşit sıcak yemek vermesi gerekiyordu. Ancak firma, okulların açıldığı günden bu yana öğrencilere yarım ekmek arası peynir- domates ve meyve suyu ile tahin helvası verdi. Bu duruma ise veliler tepki gösterdi ve öğrencilere anlaşma şartlarında olduğu gibi sıcak yemek verilmesini istedi. 

Çocukların ekmeğine göz diktirmeyeceğini belirten Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, "Firmaya önümüzdeki pazartesi gününe kadar süre verdik. Sorumluklarını yerine getirmezlerse ihaleyi fesh ederim" dedi. 

Şarköy Devlet Hastanesi'nin de yemeklerini hazırlayan firmaya, şikayetler üzerine öğrencilerin yemeklerini hastanenin yemekhanesinde yapmasına izin verilmedi. Bu nedenle yeni bir mutfak arayışına giren firma yetkilileri, en kısa zamanda sıcak yemek hazırlayacaklarını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları