loading
close
SON DAKİKALAR

Venedik Film Festivali’nden Roberto Benigni’ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Venedik Film Festivali’nden Roberto Benigni’ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Tarih: 20.04.2021 - 13:38
Kategori: Kültür & Sanat

1-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 78. Venedik Film Festivali’nde Roberto Benigni’ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü olarak Altın Aslan verilecek.

2020’de pandemiden sonra düzenlenen ilk büyük film festivali olmasıyla sinema dünyası için her zamankinden de büyük bir misyon üstlenen Venedik Film Festivali, 1-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Geçtiğimiz günlerde festivalin Ana Yarışma jürisine Bong Joon-ho’nun başkanlık edeceği duyurulmuştu. Şimdi ise Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün verileceği isim açıklandı.

FilmLoverss‘ın Deadline ve The Hollywood Reporter‘dan aktardığı haberlere göre, geçtiğimiz yıl usta yönetmen Hong Konglu Ann Hui ve başarılı oyuncu Tilda Swinton’a verilen onursal Altın Aslan’ın bu yılki sahibi, 1999 yılında aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği “Life Is Beautiful” (Hayat Güzeldir) filmindeki performansıyla Oscar kazanan Roberto Benigni olacak.

İtalyan sinemasının en önemli oyuncularından Roberto benigni, hikâyesini Vincenzo Cerami ile birlikte kaleme aldığı, bir yandan da başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği 1999 yılında toplamda yedi dalda Oscar’a aday gösterilen “Hayat Güzeldir” filmiyle en iyi erkek oyuncu ve en iyi uluslararası film dallarında ödülün sahibi olmuştu. 1997 yapımı film, Nazi dönemi Almanya’sında oğlunu toplama kampında yaşanan eziyetlerden korumak için bir çeşit oyun üreten bir babanın hikâyesini anlatıyor.

Benigni aynı zamanda geçtiğimiz yıl Matteo Garrone’nin “Pinocchio” (Pinokyo) filminde Geppetto’yu canlandırırken sergilediği performansla en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında İtalya’nın Oscar’ı olarak görülen David di Donatello Ödülü’ne de aday gösterilmişti.

Usta oyuncu konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda minnettarlık ve sevinçle dolu olduğunu belirtirken çalışmalarının Venedik Uluslararası Film Festivali tarafından tanınmasının ve böylesine önemli bir ödülle altının çizilmesinin büyük bir onur olduğunu söyledi.

Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera ise geçmişte Federico Fellini, Matteo Garrone ve Jim Jarmush gibi önemli isimlerle çalışan Benigni’yi  “eşi benzeri görülmemiş bir figür ve İtalyan sinemasının en iyi isimlerinden” olarak nitelendirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları