loading
close
SON DAKİKALAR

Venezüella’nın sevgilisi

Venezüella’nın sevgilisi
Tarih: 12.02.2012 - 02:32
Kategori: Dünya

‘Chavez Şifresi’ kitabı yayımlandığı ilk günden beri dünyada büyük yankı uyandırdı; hemen hemen tüm dillerde yayımlandı.

Chavez’in “Venezüella’nin sevgilisi” ilan ettiği Eva Golinger, New York’ta hukuk eğitimini ‘uluslararası insan hakları’ üzerine tamamlar. 2011 yılında, Venezüella hükümetinin dış ilişkiler danışmanı olarak göreve seçilir. Rusya Televizyonu ‘RT’ kanalında Amerika sömürü düzeni üzerine İspanyolca program hazırlayıp sunan Eva, Simon Bolivar’in 1818-1822 yılları arasında yayımladığı ‘Correo del Orinoco’, yani ‘Orinoco Nehri Postası’ gazetesini aynı isimle yayımlar, editörlüğünü üstlenir. Venezüella Sosyalist Partisi’nin de yayın organı olan bu gazete, CIA’nin Venezüella’ya müdahelelerini, iç ve dış işgalinin perde arkasını belgelere dayanarak ortaya çıkarmaktadır. Venezüella kökenli Amerikalı avukat Eva Golinger, dilimize Levent Kartal tarafından çevrilen ve Bilim+Gönül Yayınevi tarafından yayımlanan “Chavez Şifresi” adlı kitabında, ABD hükümeti ve ödenekli Batı medyasının 2002’deki darbe öncesi, sırası ve sonrasında olanlara dair dünya kamuoyunu yanlış bilgilendirme çabalarına yaygın basın yayın kanallarını dahil etmek için Venezüella ve İsrailli işbirlikçileriyle nasıl çalıştıklarını belgelere dayanarak aktarır.

“Chavez Şifresi” bu tertipleri açığa çıkarıp çözümlemekle kalmıyor, aynı zamanda araştırmacılar için bir örnek de oluşturuyor. Amerika’ya meydan okuyan Chavez’i başkanlıktan düşürmek için neler yapıldı? ‘Yeni Dünya Düzeni’ çıkarları adına Venezüella halkını yıldırmak için neler yapılıyor? “Chavez Şifresi” kitabı günümüzde diğer ülkelerde de benzeri el altından yapılan medya oyunlarına ve taktiklere ışık tutarken, Türkiye’nin de 2003 yılından bu yana örtüşen medya müdahaleleri ve oyunları hakkında ipuçları sunuyor.

Eva kitabıyla ilgili sorularımızı yanıtlıyor:

“…Türkiye’yi henüz görmedim, fakat okurlarıa şunu belirtmek isterim: ‘Chavez Şifresi’ kitabımda, ulusal çıkarları ABD çıkarlarına uymadığı için Chavez’i devirmek isteyen ABD müdahalesini belgelere dayanarak anlattım. ABD müdahalesi, Türkiye de dahil dünyanın birçok ülkesine yapılıyor. Umarım Türk okuyucular, Türk halkının istemine karşı dayatılan Amerikan emperyalizmi ve diğer dış müdahalelerle mücadele etmek için kitabımdaki bilgiyi kullanırlar. Kitabım Amerikan hükümetinin istemediği hükümetleri nasıl karaladığını ve devirmek için ‘NGO’ denen sivil toplum örgütlerine fonlar aktararak nasıl kullandığını tek tek örneklerle anlatıyor. Bu bağlamda, kitap bir tür dünya insanlığına bir uyarıdır. Güçlü ülkelerin kirli taktiklerini ulus devletlere nasıl uyguladıklarını belgeleyen bir uyarı. Venezüella, demokrasinin yok edilmesi için ABD’nin yaptığı müdahalelere karşı direnerek yeni bir politik ve ekonomik model olarak tüm insanlığa bir ulus olarak örnek olmuştur. Latin Amerika’da gerçekleşen 21. yy devrimlerinin ‘Wall Street işgali’ ve ‘Arap Baharı’ üzerindeki etkisi kaçınılmazdır. Wall Street işgalinde tükenen kapitalizm karşıtı sloganlar, pankartlar ve yorumlar, Venezüella’da 1990’lı yıllarda özelleştirmeye, uluslararası şirketlere ve dış borçlanmaya karşı gecekondu bölgelerinde ABD hegemonyasına karşı yapılan protestolarla çok örtüşüyor. Biz devrimi yaptık. Bu bir ütopya değil, Venezüella’nın Bolivarcı devrimidir!..”

BUKET ŞAHİN

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları