loading
close
SON DAKİKALAR

Vergide indirim birkaç yıl sonra

Vergide indirim birkaç yıl sonra
Tarih: 09.05.2012 - 13:33
Kategori: Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Babacan, bazı alanlarda vergi indirimi yapılacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) Akbank'ın ev sahipliğinde Sabancı Center'da düzenlediği, "İstanbul'u Önemli Bir Finans Merkezi'ne Dönüştürmek" başlıklı konferansın açılışın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Babacan, bazı alanlarda vergi indirimi yapılacağını açıkladı. Bugün bir değişiklik olmadığını belirten Babacan, “Önümüzdeki birkaç sene içinde bu düzenlemeler yapılacak” dedi. Babacan, hafif ticari araçların binek otomobil gibi kullanılmasını incelediklerini söyledi.

SPK yasasına ilişkin bir soru üzerine Babacan, bugün öğleden sonra Ankara'da ilgili bürokratlar ile birlikte yasayı yeniden gözden geçireceklerini söyledi. Bunun yepyeni bir SPK yasası olduğunu açıklayan Babacan, "Mevcut sermaye piyasaları yasasıını yırtıp atıyoruz, yeni bir sermaye piyasaları yasası getiriyoruz. İçinde çok geniş unsurlar var, yepyeni kavramlar var" dedi.


Takvim vermedi

Yeni SPK Kanunu'nun içerisinde yer alacak bazı konular hakkında da bilgi veren Babacan, "İMKB'nin yeni yapılandırmasıyla ilgili unsarları da o yasanın içine koyacağız. Yani İMKB'nin bir anonim şirket (AŞ) haline gelmesi, İMKB'nin belki 'İMKB' değil de belki, 'İstanbul Borsası' diyeceğimiz daha büyük bir çatı kuruluş haline gelmesi. Bunların hepsi taslak" dedi.

İMKB'nin özelleştirilmesine ilişkin bir başka soruya Babacan, kurumun A.Ş haline geldikten sonra halka arzının söz konusu olabileceğini ancak bu konuda bir takvim vermesinin mümkün olmadığını belirtti. İMKB'nin özelleştirilmesine ilişkin bir başka soruya Babacan, kurumun A.Ş haline geldiktan sonra halka arzının söz konusu olabileceğini ancak bu konuda bir takvim vermesinin mümkün olmadığını belirtti.


'SPK'nın telefon dinleme talebi değerlendiriliyor'

SPK yasasına ilişkin olarak "telefon dinleme" talebinin olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Babacan, "Bunların hepsi tartışılıyor, konuşuluyor. İlgili bakanlıklarla değerlendiriliyor. Tabi SPK'nın arzuları var, talepleri var. Bunların ne kadarı karşılanır, ne kadarı gerçekçidir, bunları diğer kurumlarımızla, bakanlıklarımızla değerlendirip nihai kararımızı vereceğiz" yanıtını verdi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları