loading
close
SON DAKİKALAR

Vicdan Nöbeti'nde 2. hafta

Vicdan Nöbeti'nde 2. hafta
Tarih: 28.05.2012 - 12:44
Kategori: Sendika

''İşçilerin ölmesine alışmayacağız'' diyenler vicdan nöbetinde buluştular...

İş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin aileleri geçtiğimiz hafta başlattıkları ‘vicdan nöbeti’ni bu hafta da sürdürdü. İstanbul Taksim’de bulunan Galatasaray Lisesi önünde biraraya gelen aileler giderek artan iş cinayetlerinde sorumluların yargılanması talebini bir kez daha dile getirdi. Oturma eylemi gerçekleştiren aileler adına açıklamayı Van depremi sırasında yaşamını yitiren basın emekçisi Cem Emir’in kardeşi Tuncer Emir okudu. Emir, "Hergün ülkemizde 5-8 arasında işçinin ekmeğini kazanmaya çalışırken hayatını kaybetmesine alışmayacağız” dedi.

‘ADALET MÜCADELESİ HERKES İÇİN’
Adalet mücadelesinde ailelerin ısrarının iş cinayetlerinde yaşamını yitiren herkes için olduğunu Emir açıklamasında ailelerin verdiği mücadeleye değinerek, “ OSTİM’li ailer adalet mücadelesini sürdürmeseydi patlamalardan ve 21 işçinin hayatını kaybetmesinden sonra OSB yönetimi 15 maddelik işçi güvenliğine dönük sıkıyönetim genelgesi yayınlayamazdı. BEDAŞ’lı, Davutpaşalı aileler mücadele etmeseydi BEDAŞ yönetimi ve ALKAMA şirketi arıza gidermeye giden işçiler için yasal mevzuatta belirlenen önlemleri almamaya devam ederdi. Davutpaşa’da dava sonrasında 243 işyeri denetlenir miydi? Ailelerin avukatları olmasa Zeytinburnu Belediye Başkanı yargılanabilir miydi? Esenyurt aynı hassasiyeti göstermeseydi işveren firma Kayı inşaat sorumluluğu üstlenerek ailelere tazminat ödeme davranışını gösterir miydi?” şeklinde konuştu.

'BİLE BİLE GELEN SONUÇLAR'
Emir konuşmasında ayrıca şunları dile getirdi: “Bugün iddianame safhasında olan Van-Bayram Otel davasında ailelerin bütün sorumluların yargılanması için çaba olmasa biliyoruz ki otel sahibiyle sınırlandırılan bir soruşturmaya dönecek. Aileler olarak diyoruz ki her iş kazası aslında kaza değildir. Bile bile gelen sonuçtur. O nedenledir ki akıl dünyamızda vicdan dünyamızda adı cinayettir"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları